søndag 30. mars 2014

Sjokoladepudding

En av mine favoritt desserter er sjokoladepudding, men det er Piano sjokoladepudding som er favoritten, en nostalgisk barndoms dessert. Denne sjokoladepuddingen laget med egg  melk og sjokolade er nesten like god om ikke bedre.8 dl H-melk
3 dl kremfløte
200 g mørk sjokolade
5 egg
1 vaniljestang
1-2 ss melis, kan sløyfes
Kandiserte ingefær til pynt

Snitt vaniljestangen i 2 og skrap ut frøene, kok dette opp med melk, fløte og melis, ta den varme blandingen av kokeplaten og smelt sjokoladen i melken og la den avkjøle seg til du kan stikke en finger i uten at du brenner deg.
Ha eggene i en bolle og visp dem lett sammen, hell så sjokoladeblandingen i mens du visper til alt er godt blandet.
Sil så dette og hell i posjonsformer eller en stor form.
Sett formene/formen i en langpanne med 1 liter vann, dekk langpannen med aluminiumsfolie og bak puddingen i ovnen i 25-30 minutter på 150 grader Celsius. Hvor lenge avhenger på hvor store former du bruker. Sjekk puddingene etter 20 minutter, rist forsiktig på an av formene og hvis det duver lett midt i formen er den ferdig. La puddingen avkjøle seg i minst to timer, med de er best om du lar de stå avkjølt til dagen etter.
Sever med vaniljesaus og opphakket kandiserte ingefær.

Hjemmelaget vaniljesaus
2,5 dl H-melk
2,5 dl fløte
5 eggeplommer
100 g sukker
1 vaniljestang/1,5 ts vanilaktjeekstrakt

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen. Visp eggeplommene med resten av sukkeret i en bolle og visp til det meste av sukkeret har løst seg opp.
Hell den varme melkeblandingen over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen opp forsiktig på middels varme under stadig omrøring. Blandingen skal tykne noe, men må ikke koke. Sausen er ferdig når du dypper en skje i sausen og den henger fast på skjeen.
Sil vaniljesausen over i en ren bolle eller en liten flaske og avkjøl. Lag dette samtidig som du baker puddingen og la den stå og godgjøre seg til du skal servere puddingen. Denne er også best dagen etter.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...