torsdag 6. mars 2014

Pizzasknekke

Bråtan sendte meg melding på Facebook "Hei Liza, skal du på på Leksands pizzakonkurranse" 
Nei, jeg skulle ikke det, men hun lurte på om jeg ville være med.
Jeg takket pent nei, fordi jeg skal bake mange kaker, det er så mye som skjer om dagen, fotoshoot, bryllupskake, påskekaker osv.
Noen dager senere møter jeg Petrus og Petrine og få det samme spørsmålet.
I går ringer Fabelaktig og lurer på akkurat det samme som de andre to. Vel, da tenkte jeg svært da og så ble jeg med allikevel. 


Som matblogger prøver jeg å holde meg unna konkurranser, synes det er litt flaut om jeg bommer helt og alt smaker forferdelig, vi kan ha dårlige dager vi også og det er jo så mange der ute som er superflinke.
Dommerpanelet bestod av Fru Timian og to representanter fra Leksandsknäcke
som presenterte knekkebrødet for oss som var til stede og som skulle være med på konkurransen.
Leksands knekkebrødet har eksistert lenge i Sverige og nå også tilgjengelig i Norge i de fleste butikker, men dessverre ikke i min nærbutikk som er Kiwi.
I Sverige har knekkebrødet fått en ny rennesanse blant den yngre generasjonen i form av annerledes bruk av knekkerbrødet som deriblant pizza.
Fru Timian hadde laget i stand noen biter som vi fikk smake på og jeg var veldig overasket over resultatet, det ble veldig godt. Knekkebrødet minnet meg litt om en italiensk pizzabunn, sprøtt, myk og seigt.

Utover bordet hvor vi satt var det satt ut forskjellige ingredienser vi kunne velge mellom og vi hadde alle det samme utgangspunktet.
På mine knekkebrød valgte jeg å legge pizzasaus, litt knust hvitløk, olivenolje og tørket oregano.
Så et par skiver pepperoni på hvert knekkebrød, revet gulost, en tomatskive, en sort oliven jeg hadde skåret i tynne skiver, mozzerella ost, litt mer tørket oregano, skinke og noen ristede pinjenøtter.
Dette ble bakt på 200 grader Celsius i 8-10 minutter.
Vi tok bilder og skaravlet mens dommerne smakte seg gjennom 6 forskjellige knekkepizza.
Mens dommerne smakte og diskuterte frem frem og tilbake og jeg overhørte noen kommentarer over hva de likte og ikke likte, hvordan noen hadde lagt på litt for lite og noen hadde lagt på formye, følte jeg for å sette meg litt lenger bort for plutselig kjente jeg at det ble litt nervepirrende, selv om det bare var på gøy.
Etter en liten trommehvirvler med noen fingre som ble trommet på benken, ble pizzzaknekke nummer 3 ropt opp som vinneren og gjett hvem sin pizza det var, jo den var min. JUHU, jeg vant.
Premien for kvelden er et årsforbruk med knekkebrød fra Leksandsknäcke.

Da jeg kom hjem måtte jeg diske opp med litt knekkebrødpizza til barna og de så på mamma som om hun var gal og trakk litt på smilebåndet da de hadde hørt at jeg vant et helt års forbruk av knekkebrød. Vi har alltid knekkebrød i hus men det er ikke det det går mest av.
Etter prøvesmaking av pizzaknekke med ost, skinke og sjampinjonger, tror jeg at dette er noe vi kommer til å ha ofte hjemme og det fine er at disse blir jo litt sunnere også.

På instagram ble jeg spurt om hva man skal ha på knekkebrødene og jeg har svart at det bare er fantasien som setter grenser.

Jeg anbefaler absolutt disse pizzaene.
Det er nok ikke siste gang dere ser knekkebrød på en annerledes måte, nå har jeg fått mange idéer               

 Her er det et par bilder av noen knekkebrødpakker jeg har lånt av Fabelaktig, hvor jeg har stilt som modell eller stativ;) Det kommer vel an på hvordan du ser på det:)3 kommentarer:

 1. Så genialt da !!
  Dette skal jeg absolutt prøve meg på en dag :)
  Gjør jo ingen ting at det er litt sunnere og da :)))

  Fin fredag og helg til deg
  Klem Heidi

  SvarSlett
 2. Spennende! Dette må jeg prøve:)

  SvarSlett
 3. Heldige deg som vant 1 årsforbruk *smiler*

  Gleder meg til date imorgen :)
  klem

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...