Steinbitt med madellokk, pastinakkpuré og blåbærsaus, denne retten er enkel å lage, med syrlig, søte og salte kontraster
Fisk med mandel lokk til 4 porsjoner er
100 g smør
100 g malte mandler
håndfull finhakket persille.
1 fedd presset hvitløk
800 g steinbitt
800 g steinbitt
Dette smøres på fiskestykkene som er pluss minus 100 g hver seg.
Baker dette i ovnen på 180 grader til jeg er ferdig med resten av maten dette skal ta maks 20 minutter.
Pastinakkpuré
3 røtter
1 lime (skallet skal raspes)
Salt og pepper
50 g smør
Skjær opp pastinakken i terninger. Legg den i en gryte med lettsaltet vann. asp skallet av en lime i kasserollen, og press saften over. Kok til pastinakken er mør, sil av vannet og damp den kort. Tilsett smør og mos med stavmikser, eller kjør i blender. Smak til med pepper og salt.
Enkel blåbærsaus
1 pk blåbær
1 dl hvitvin
1 ss sukker
kok opp og mos i en foodprosessor eller med stavmikser.
Denne sausen er syrlig søt og er en fin kontrast til det salte mandelokket.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar