onsdag 28. november 2012

Kaffekake utfordring, Tante Ruths kake

Matbloggsentraler har hatt en kaffekake utfordring og den gikk av staben på Kulinarisk Akademi i Mathallen i kveld. Jeg var så heldig å bli valgt ut som en av ti finalister, møtte opp med denne kaken, vi kunne ta med oss ferdig kake, takk og lov.
men stakkars kaken tålte ikke kjøreturen hvor den stod litt på skakke i boksen sin:(


Og på skjemaet dommerene skulle fylle ut, var utseende en del av kaken, he he he, uff da.
Sukkerbrød til rund form 26 cm.
6 egg
180 g (2 dl) sukker
180 g (3 dl) hvetemel
1/2 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på hvetemelet med bakepulver. Skjær melet forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott. 

Fyll røren i smurt form. Stek på 160 grader i ca. 35 minutter, på nederste rille til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet. 

Avkjøl kaken i formen, hvelvet på plate eller rist.

Glasur
250 g normal saltetsmør
250 g melis
300 g sjokolade
1 egg
kokes opp og karameliseres litt
Avkjøl og ha i sjokoladen og rør rundt til alt er smeltet til en glatt og fin røre, skiller den seg betyr det at sukker og smørblandingen er for varm, ha i litt kald fløte og rør, det binder blandingen sammen igjen.
Pisk et egg og ha det i sjokoladerøren under omrøring, lasuren blir blank og fin.

Her prøvesmakes kaken:)
Jeg vant ikke, Superwoman gjorde det:)
Men jeg fikk denne kaffemaskinen som trøstepremie:) Fra Nescafé Dolce Gusto

2 kommentarer:

  1. Hei Liza!
    Hadde gledet meg til å møte deg igjen, men kveldsprogrammet med ungene ble så kaotisk at jeg måtte sende søstra mi. Var ikke klar over at vi skulle få en kaffemaskin, så det kom som en hyggelig overraskelse.
    Håper vi treffes ved en blogganledning igjen.

    SvarSlett
  2. Hyggelig treff, og artig med finaleplass for oss alle :)
    Klem Janne

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...