
Kjenner du noen som kommer til å faste de neste 40 dagene etter askeonsdag? Tror ikke det er så mange i den vestlige verden som fremdeles faster.
I år blir det hjerteformede boller og fyllre dem med jordbær og krem som jeg vanligvis gjør.
Her er linker til andre boller jeg har gjort, I fjor (2015) og året før (2014).
Jeg har brukt min vanlige bolleoppskrift.
DEIG
1 pakke tørrgjær
3 dl lunken melk
0,75 lunkent vann
100 g smelte tsmør
1 dl sukker
2 store egg
1 ts salt
12 dl mel
1/2 ts malt kardemomme



Sett bollene på en bakepapir kledt bakebrett, dekk dem til og la dem heve til dobbel størrelse.
Stek bollene i en forvarmet ovn på 180 C i 10 minutter eller til de er gyllenbrune.
Du kan også pensle bollene med litt egg før du bake dem for å gi dem en fint og blakt utseende.
Server med pisket krem og nyrørte jordbær.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar