tirsdag 16. juli 2013

Ferske reker fra Årviken

 En must om sommeren er ferske reker og vi er så heldige i Moss, som har ferske reker nede ved brygga på kanalen. Det selges ferske reker fra båten Årviken, 2-3 ganger i uken, tirsdager og fredager og noen ganger på lørdager. På fredagene må du være tidlig ute, rekene er så populære at store deler av dagens fangst erallerede bortbestilt til faste under.
110 kroner literen for dagsferske reker er ikke så ille, når man må ut med 199 kroner for "ferske" reker i dagligvareforettningene. Rekene er bare fantastiskse, akkurat passe faste og salte Gå inn på Facebook siden til Årviken og titt litt rund og lik siden HER. For de av dere som bor i nærheten er dette stedet å kjøpe ferske reker og fersk fisk. Vern om de små lokale kjøpmenn sier nå jeg.
Ferske reker skal spises mest mulig naturlig etter min mening. Litt godt brød, en god majones, frisk dill og kanskje en sitron dråpe eller to:)
Hjemme hos meg er det enten hjemmelaget eller Hellmanns majones som teller.
Ingen oppskrift i dag heller, for jeg synes at man skal spise rekene som man selv ønsker:)
Til dessert hadde vi friske lokale jordbær deilige bær med fløte og melis i mangel på sukker, min mor ville heller ha jordbær, sitron og melis.1 kommentar:

  1. Hei Liza, flotte bilder. Nå fikk jeg skikkelig lyst på reker, men som tydeligvis mange andre venter jeg til fredag.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...