tirsdag 4. juni 2013

En smak av VÅR

VÅR en eventyrlig fruktmost er en storsatsning fra Sunniva og Felles Juice som ble lansert 3. september 2009, ja det finnes årganger og de er ypperlig å lagre. 

All frukten og bærene som benyttes i disse fantastiske dråpene er dyrket i Lier og omegn.
Fruktdyrking i disse områdene går så langt tilbake som til 1200-1300 tallet, klima og jordsmonnet der gir
frukten og bærene en rik aroma og ettertraktet kvalitet.

Vår gourmet most er spesielt utviklet til å fremheve smaken i maten og er en etterlengtet og fullverdig alternativ til mat.

Felles Juice/Sunniva har valgt å kalle drikken for most, for at man ikke skal missforstå eller blande den med søte juicer som man ofte drikker til frokosten.

Vi var en liten gjeng som var invitert på en liten presselansering av VÅR, hvor Kulinarisk akademi med Frode Laupsa og Liora Levi norsk og nordisk vinkelnermester hadde satt sammen en fantastisk meny som komplimenterte fruktmostene.

Vi begynte med 
Ferske reker med urtemajones, grillet brioche og vårlig salat.
Drikke: VÅR Gravensten og stikkelsbær
Frisk anslag med syrlig fruktsmak, fin fylde med god balanse mellom syre og sødme i ettersmak. Godt egnet som aperitiff, gjerne sammen med salte appetittvekkere, Egner seg også godt til ulike oster.
Neste rett var langtidsbakt SALMA laks med dill, cremefraishe/pepperot, epledressing og ertespirer
Drikke: VÅR eple og rabarbra.
Moden og delikat med ren lukt av rabarbra og eple. Frisk og behagelig smak av frukter og bær. Passer godt til fisk og skaldyrsretter, gjerne med smør- og fløtebaserte sauser og urter, samt til frukt og eplekaker, dessert med bakelser og til hvit sjokolade.
 Rett nummer 3 var Sprøtt kylling bryst med potetkake, grillet løk, syltet skorsonnerot og kyllingsky med pimentos
Drikke: Vår eple og solbær
Ren, frisk smak med tydelig syrestruktur, Gir en kompleks smak som sitter lenge i munnen. Passer godt til småretter med lyst kjøtt og sopp, og er et ypperlig følge til chèvre og andre smaksrike oster.
 Etter kyllingen fikk vi Grillet ytrefilet av okse"roastbeef", norske asparges, småløk og bakt hvitløkskrem
Drikke: VÅR eple, kirsebær og aronia.
middelsfyldig, syrlig smak av modne bær som sitter godt i munnen, med et snev av jordsmonn. Kompleks og balansert ettersmak. Passer godt til kjøtt og viltretter, med tilbehør som kryddersmør og soppsaus.
 Til dessert fikk vi oster og testet ut 3 forskjellig moster til ostene.
Chèvre k vitmugg,Jarlsberg XO, Eiker Holtefjell og Selbu blå.
Vi begynte med Gravensten og stikkelsbær til chèvre og den 5 år gamle Jarlsberg osten.
Eple og solbær til Jarlsberg og holter ostene
Eple,kirsebær og aronia til Holter og Selbublå.
Vi rundt mitt bord, var alle enige at den første med eple og stikkelsbær var best til alle ostene og at den siste med eple, kirsebær og aronia var en god nummer to og hvis man ville ha en rød alkoholfri erstatning til ostene.
Ostene var levert av Melkerampa på Mathallen
Det finnes en femte flaske også
VÅR eple, rød rips og rabarbra
Flott, tilalende og fruktig duft. Frisk, syrlig og med en harmonisk frukt- og bærsmak. Lang, fin ettersmak preget av syre og tørrhet, gjør at fruktmosten er godt egnet til salater med vinaigrette, retter med laks, tunfisk, kylling, grønnsaker og urter.
Denne flasken fikk vi med oss hjem og jeg får eksperimentere litt på kjøkkenet og se om jeg kommer opp med noe som passe:)

2 kommentarer:

  1. Mmmmm - så deilig ut! ♥

    Jeg har forresten enda ikke fått gavekortet jeg vant i julekalenderen, men det er kanskje på vei?

    Ha en super sommerdag.

    Klem fra Hilde

    SvarSlett
  2. <3 Vår <3
    De er såååå gode ;-)
    Elisabeth

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...