lørdag 21. januar 2012

Hanna lager Pavlova


Pavlova er en av de beste kakene vi vet om sprø utenpå og herlig myk inni. I dag kom jeg over bringebær og blåbær på tilbud på Smart Club, 10 kroner pakken:) 

Bruk ferdikjøpt eller lag bunn selv
Marengsbunn:
Stivpisk
4 stk eggehvite, rom tempererte
¼ ts salt
Start rolig og gradvis øk tempoet på maskinen, du skal slå luft inn i eggehviten.
når det danner stive topper fortsetter du å piske og har i
250 g sukker
litt og litt, når alt sukkeret er blandet inn og massen ikke er kornete lenger. 
Så sikter du inn
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik
og vend forsiktig

 Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel på ca 25 cm i diameter. sprøyt blandingen i sirkelen, eller hell den på og form det til en kake, ca. 2cm.
Stek kaken på 130 grader Celsius i ca. 1,5 timer til bunnen er sprø. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den forsiktig ut og legg den på et fat. 
Vi liker å bake den på lav temperatur slik at den holder seg lys så mulig, ved varmluft så må man justere litt og husk at ovner er forskjellige.

Fyll:
1/2 pk ferdig piano vaniljekrem
eller
5 eggeplommer
4 ss sukker
2,5 dl melk
3 ts maizennamel
visp sammen i en kaserolle og varm opp under omrøring
og når det begynner å boble tar du den av varmen og avkjøl.

Visp krem av
3 dl kremfløte
2 ss sukker
Bland eggekrem og krem legg på kaken og pynt med
400 gram bær
eller det du føler for

3 kommentarer:

  1. Mmmm, dette fristet veldig:)
    Og tilbud på bær er ikke dumt, kjekt og fylle fryseren med:)

    Må sjekkes ut:)

    Ha en fin kveld!

    SvarSlett
  2. Mmmm, dette fristet veldig:)
    Og tilbud på bær er ikke dumt, kjekt og fylle fryseren med:)

    Må sjekkes ut:)

    Ha en fin kveld!

    SvarSlett
  3. Hey there! Do you know if they make any plugins to
    protect against hackers? I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on. Any tips?
    My web site - mad hatter outfit

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...