tirsdag 7. januar 2014

Parmesanpanert kyllingbryst med marinarasaus

Pasta og kylling er alltid en hit hos barna og legger du til "litt" parmesanost, ja da blir det en kjempehit.
Første gangen jeg hørte om denne retten, var via en episode av MASH for mange år siden. En av hovedrollene fikk servert Veal Parmegiana og kommeterte at det var supergodt, men om det var kalv var han usikker på. Han spiste med liv og lyst og jeg ble nysgjerrig. Jeg fikk endelig smakt retten under studietiden i USA og siden har den vært en gjenganger på middagsbordet med jevne mellomrom. Denne retten lages med auberginer, kalv eller kylling, vi foretrekker de to siste.


Tilbereding ca. 1 time
Lag sausen først, så forvarmen du ovnen
tilbered kyllingen, kok pastaen og så sett formen i ovnen

Til 4 personer trenger du
4 kyllingbryst
3 egg
5 dl brødsmuler/Panko smuler
2 dl finrevet parmesanost
salt og pepper etter ønske
olje til steking

Marinarasaus
3 ss extra-virgin olivenolje
1 medium stor løk, hakket
3 fedd hvitløk, presset
2 hermetikk bokser hakket tomater
1/2 ts knust rød pepper
Coarse salt and freshly ground pepper
1/2 dl basilikum, grovt revet
1 ss hakket fersk oregano.

2 dl revet mozzerella
0,5 dl revet parmesanost

Del kyllingbrystene i to, dypp kyllingene i vispet egg så i parmesan tilbake i eggeblandingen og så i brødsmulene. Stek kyllingen i litt olje på middelsvarme til de er gylne i fargen.
Du kan sette dette sammen i en stor form eller i fire små.
Jeg laget tre på denne måten, den fjerde ble små nuggets til Mini og alt ble servert hver for seg.
Hell litt marinarasaus i bunnen av formen ha i kylling, så litt mer marinarasaus, strø på halvparten av osten. Gjenta med resten av ingrediensene, jeg har to lag med kylling. Bak dette i ovnen på 200 grader Celsius til osten er lik du ønsker. Denne gangen hadde jeg den i mikroovnen, det ble ok det også, men ikke så godt som om den hadde vært i ovnen.

Salaten vi hadde til var enkel
2 hoder med hjertesalat
1 ss Pesto
3 Brødskiver, skåret i terninger
Hvitløksolje til steking
Parmesanost
Juicen av 1 halv sitron
Bland brødterningene med pestoen og stek på middels varme med litt hvitløksolje.
Kutt opp salaten, ha den i en bolle og hell på sitron juicen, bland i krutongene og revet parmesanost.







2 kommentarer:

  1. yummi, dette så knallgodt ut. jeg er så lite oppfinnsom i matveien og derfor er det knallkjekt med slike flotte matblogger for inspirasjon:-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...