torsdag 30. januar 2014

Tynne laksekiver med soyabasert saus

Sist helg hadde jeg jentekveld og serverte denne retten som forrett.
Noen kaller det sashimi, men er det det? For meg er sashimi ren rå fisk som serveres med ponzusaus og eventuelt kokt ris.
Men uansett hva det kalles er det godt.

Til 4 personer


200 g Salmalaks
1/2 mango
1/2 moden avokado
1 vårløk
1/2 chili
Sesamfrø
Gressløk til pynt

Pozu-ish saus
0,5 dl lime juice eller sitron, du kan godt blande de to også.
0,75 dl lys soyasaus
2 ss mirin
2 ss riseddik
1 ts sesamolje


Skrell og høvle mangoen og fordel skivene på fire tallerkner, gjør det samme med avokadoen.
Fordel lakseskivene over mango og avokadoen.
Hell sausen over laksen og pynt med vårløk, chili og sesamfrø.

Til dette serverte jeg Sushi vinen Wah fra Jacobs Creek








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...