Denne gløggblandingen/ekstrakten kom jeg frem til i fjor, jeg fulgte en gammel oppskrift men jeg brukte det jeg hadde og smakte meg frem.
1 flaske rødvin
1/2 flaske portvin
1 liter eplejuice
5 stk kanel stenger
10 stk kardemomme, hele
2 hele sitroner
200 gr sukker
2 hele appelsiner
12 stk nellikspikere, hele
100 g tørkede og hakket epler
100 g hakket rosiner
100 g tørkede og hakket aprikoser
Kok dette opp og la det småputre til halv mengde, sil gløggen og ha det på flasker.
I flasker er dette fine vertskapsgaver i julen, i fjor laget jeg det samme se her.
Utblandingen er en del gløgg og en del blandevann, rødvin, solbærtoddy eller det du mener er passende.
Server med haggede mandler og rosiner
I flasker er dette fine vertskapsgaver i julen, i fjor laget jeg det samme se her.
Utblandingen er en del gløgg og en del blandevann, rødvin, solbærtoddy eller det du mener er passende.
Server med haggede mandler og rosiner
![]() |
Bilde fra fjorårets produksjon |
Sikkert et teit spørsmål, men blir det alkohol i "essensen"? Du er så kreativ og flink! Jeg skal begynne å lage litt forskjellig til jul jeg også, kanskje allerede i dag ;) Klem
SvarSlettNei, den kokes bort:)
Slett