Disse som er avbildet over har jeg laget tidligere og spayet med Wilton kake spray. Hanna ville lage de igjen, så her skal vi vise hvordan man sprøyter roser.
Red Velvet cupcake oppskrift.
Varm ovnet til 180 grader celslius
3,5 dl sukker
2 egg
3,5 dl mel
1 ts. natron
0,5 ts. salt
1 ss kakao
Hvis du får tak i sjokolade essens ha i noen få dråper for å forsterke sjokoladesmaken
2 ss ekstrakt eller 3 ss vaniljesukker
1 ss hvitvineddik
1 dl flytende bremykt/matolje
0,5 dl kremfløte
2 dl rømme
1-2 ss rød konditorifarge(Wilton farge for den skal bli skikkelig rød, men det er mulig å prøve rød farge basert på røbeter den man bruker til sukker tøy)
Bland alt det tørre i en egen bolle og rør godt til det er blandet, pisk egg og sukker hvitt og bland inn alt det fuktige og det tørre og rør godt.
Enkel topping
250 g mykt smør
350g melis
2 pakker Tine kremost naturell
noen dråper sitron, kan droppes
bland alt i en bolle og pisk
En annen god krem til å pynte red velvet cake med er
200 g hvit sjokolade som du smelter over vannbad
50 g smør og 250 g Tine naturell kremost (2 pk) og 2 ts vanilje ekstrakt(kan byttes med vanilje essens, hvis du ikke har ekstrakt) Miks sammen i noen minutter og ha i den avkjølte smeltede sjokoladen og visp videre, når den er godt blandet har du blandingen i sprøyteposer og pynt cup cake eller kake
Veldig rød sjokoladekake røre
Enkel topping
250 g mykt smør
350g melis
2 pakker Tine kremost naturell
noen dråper sitron, kan droppes
bland alt i en bolle og pisk
En annen god krem til å pynte red velvet cake med er
200 g hvit sjokolade som du smelter over vannbad
50 g smør og 250 g Tine naturell kremost (2 pk) og 2 ts vanilje ekstrakt(kan byttes med vanilje essens, hvis du ikke har ekstrakt) Miks sammen i noen minutter og ha i den avkjølte smeltede sjokoladen og visp videre, når den er godt blandet har du blandingen i sprøyteposer og pynt cup cake eller kake
Veldig rød sjokoladekake røre
nr.12,101,103,150
med en flat nr 101 sprøyter man fra den ene siden opp og ned
hvor mange bånd du må sprøyte rundt toppen kommer an på størelsen på cup cakene og rosen du ønsker å lage, på de vi lager her brukte vi 3 forskjellige størelser og to lag av de miste og mellomste nr 103 og fylte ut resten av cup caken med den største jeg hadde nr.150
Nå på sommeren er det lurt å kjøle ned glasuren med jevne mellomrom for ellers kan den bli for myk som her, men det funket:) Spray på farge, pynt med kuler, strøssel eller som du måtte ønske det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar