søndag 3. juli 2011

Middag 2.7.2011 Mini spinat og kylling pai m/paprikapesto

Vi var i bursdagselskap og i steden for gaver skulle vi ha med mat og drikke. Vi var i kategorien mat så dette er hva vi bidro med, mini paier, glassfat, telysholdere m/ pioner og en flaske champange, bursdagsbarnet elsker champange.
Oppskrift på pai
 4 porsjoner
bunn til ca.20 cm pai form
2,5 dl hvetemel
100 gr smør
ca. 3 ss kaldt vann
Fyll
3 egg
1 fedd hvitløk
1000 g hakket fersk spinat eller 500g  frossen
2 dl fløte
250 g ferdig dtekt grillet kylling skåret i små biter
100 g revet ost
klype muskatt
salt og pepper etter smak.
1. Ha i melet i en bakebolle og smuldre smøret i melet. Bland inn vannet og elt deigen raskt sammen.
2. Dekk til deigen og la den hvile i kjøleskap i ca 10 min.
3. Kvelve ut eller trykk deigen slik at den dekker bunnen og side i paiformen.
4. Prikk deigen godt i bunden med en gaffel før den forsteikes uten fyll i 10-15 min ved ca 200 grader.
5. knus hvitløk og fres i pannen med litt smør eller olje, ha i spinaten stek til all vann har forsvunnet krydre med muskatt, salt og pepper
6. Visp sammen egg, fløte
7. Ta paiformen ut av ovnen, fordel spinat, kylling og ost og hell på eggeblandingen.
7. Stek paien til den er gyllen og fast, 20-30 min ved ca 180 grader
Til mini paier lager du litt mer pai bunn og fyller sandkakeformer, husk å smøre formene 
Jeg har pyntet paiene med ruccola, paprika pesto og tomater

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...