Oppskrift på pai
4 porsjoner
bunn til ca.20 cm pai form
2,5 dl hvetemel
100 gr smør
ca. 3 ss kaldt vann
Fyll
3 egg
1 fedd hvitløk
1000 g hakket fersk spinat eller 500g frossen
2 dl fløte
250 g ferdig dtekt grillet kylling skåret i små biter
100 g revet ost
klype muskatt
salt og pepper etter smak.
1. Ha i melet i en bakebolle og smuldre smøret i melet. Bland inn vannet og elt deigen raskt sammen.
2. Dekk til deigen og la den hvile i kjøleskap i ca 10 min.
3. Kvelve ut eller trykk deigen slik at den dekker bunnen og side i paiformen.
4. Prikk deigen godt i bunden med en gaffel før den forsteikes uten fyll i 10-15 min ved ca 200 grader.
2. Dekk til deigen og la den hvile i kjøleskap i ca 10 min.
3. Kvelve ut eller trykk deigen slik at den dekker bunnen og side i paiformen.
4. Prikk deigen godt i bunden med en gaffel før den forsteikes uten fyll i 10-15 min ved ca 200 grader.
5. knus hvitløk og fres i pannen med litt smør eller olje, ha i spinaten stek til all vann har forsvunnet krydre med muskatt, salt og pepper
6. Visp sammen egg, fløte
6. Visp sammen egg, fløte
7. Ta paiformen ut av ovnen, fordel spinat, kylling og ost og hell på eggeblandingen.
7. Stek paien til den er gyllen og fast, 20-30 min ved ca 180 grader
7. Stek paien til den er gyllen og fast, 20-30 min ved ca 180 grader
Til mini paier lager du litt mer pai bunn og fyller sandkakeformer, husk å smøre formene
Jeg har pyntet paiene med ruccola, paprika pesto og tomater
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar