lørdag 20. desember 2014

Smellbongbonger

Smellbongbonger til jul er vel en mer engelsk tradisjon "Christmas crackers".
Jeg synes de er morsomme å bruke enten som innpakning av små gaver eller bordkort.
Minstemanns julekalender har fått en christmas cracker den 24.

Tryller med julerester.

Tryller med julerester fikk jeg som overskrift, skulle heller stått leker med julerester.
Ha, ha, ha halvparten av tiden står jeg bare der og tar litt her og putter i litt der og så har jeg fått noe som smaker supergodt, anstendig eller ?. Barna pleier å si når jeg har laget noe godt at jeg ikke trenger å lage det igjen for jeg klarer ikke å lage noe likt to ganger. Løsningen blir at neste gang gjør jeg en liten vri på retten og da kan den ikke sammenlignes, he he he.
Når dette fjåset er sagt lager jeg jeg faktisk mye likt året rundt, vanlige hverdagslige ting som er anstendig lager jeg jo om igjen flere ganger. Jeg står ikke på kjøkkenet og forøker å trylle hver dag, barnas kommentar er bare når jeg lager noe eksepsjonelt for da har jeg har jeg antagelig lekt på kjøkkenet og husker ikke hvordan og husker mengden på alle ingrediensene.

Pistasjpinner

Jeg hadde en stor pose med rå pistasjnøtter uten skall en gang og lurte på hva jeg skulle bruke dem til og siden det nærmet seg jul tenkte jeg at jeg kunne lage kransekakestenger med pistasjnøtter isteden for mandler.
Jeg fulgte en helt vanlig kransekake oppskrift 

250 g malte rå pistajnøtter

Juleinspirert medisterburgere

I julestria hender det at man spiser det samme om og om igjen. Ikke noe galt med det, men noen ganger kan det være litt godt med en liten vri på det tradisjonelle.
Jeg har to tenåringsgutter i hus og da må jeg jo servere littt "dude food" en gang i blant.
Når jeg lager medisterkaker, pleier jeg ofte å blande ferdigkjøpt medisterfarse med kjøtt- eller karbonadedeig. Denne gangen har jeg blandet farsen med kjøttdeig av svin.

Du trenger
1/3 Medisterfarse
2/3 kjøttdeig

fredag 12. desember 2014

Luftige steamed buns med eventuelt pulled pork

Steamed buns har blitt populært, spesielt når de lages som et tacoskjell hvor man kan ha på i ønsket fyll. 
 Har lenge lurt villet disse, men har bare ikke rukket å somle meg til det, ikke før nå.Vi satt rundt bordet å diskuterte dette og kom frem til at det er mer enn 7 år siden jeg har laget noe tilsvarende selv.
Bollene blir deilige og luftige og passer til det meste av fyll. du kan lage dem uten noen ting i også. Da vi bodde i Hongkong da de eldste var små kjøpte jeg ofte steamed buns uten noen ting i til dem. Barna elske disse bollene. I Singapore fiff vi gjerne fritterte steamed buns til Singaprean Chilli Crab, altså dampede boller som blir frittert etter på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...