torsdag 20. februar 2014

Lunsj med Eyvind Hellstrøm og Fleury Michon

For et par dager siden fikk jeg en hyggelig mail, Eyvind Hellstrøm og Fleury Michon sammen med Den Franske Ambassade inviterte til lansering av nye ferdigretter. Hellstrøm og ferdigretter? Vel, jeg har et åpent sinn jeg og selv om jeg liker å lage mesteparten av maten fra bunnen av tar jeg noen snarveier av og til.
Jeg må innrømme at et er deilig å få noe ferdig og raskt, det har blitt en del take away opp gjennom årene og vi spiser en del ute også men det har jeg kanskje ikke vist så mye av på bloggen.


Som dere ser takket jeg ja til å komme og prøvesmake ferdigrettene til Eyvind Hellstrøm.
Hvorfor gjorde han dette? Vel, jeg forstod at dette var neste steget etter at han har reist land og strand rundt og lært mange familier til å lage deilige, enkle og sunne matretter. Mange sliter i hverdagen og hvorfor ikke lage ferdigretter med substans, gode smaker og gode ingreienser.
Hveragsluksus for de dagene du ikke har tid.
Vi fikk smake på tre rettene som har blitt sluppet ut på markedet, en fransk fiskegrateng, cocotte med lam og ovnsbakt svinenakke. Slik jeg forstår det er et Hellstrøm sine oppskrifter og dette prosjektet begynte for to år siden, hvor han og eksperter har kommet frem til gode retter med gode ingredienser. 
Den franske fiskegratengen er laget som en fransk brandade med klippfisk slik det gjøres i Provence. Cocotte med lam bakt på lav temperatur med krydder med en kompott på pepperfrukt og løk sammen med en pastinakkpure. 

 Den siste retten som jeg også hadde til middag var ovnsbakt svinenakke med aprikoser, svisker, ingefær og sitrongress servert med potetpuré og en Armagnacsaus.
Disse rettene var overraskende gode men hvis de har brukt så lang tid på å utvikle det og samtidig ha Hellstrøms navn på ferdigmaten, så burde det jo være bra. Tror ikke han ville satt navnet sitt på noe som er middelmådig. Jeg synes at ingrediensene i hver rett komplimenterte hverandre og svinenakken var mørt og saftig, det er ikke man finner så ofte i ferdigretter.
Prisen kan være avskrekkende for noen, men du får bra en middag og dessuten billigere enn om man bestiller ferdigmat ute.
 Det var god stemning, alle koste seg og jeg fikk henge med disse flinke gutta
Pascal Dupuy, Chef Joel Albin-Amiot og Eyvind Hellstrøm

2 kommentarer:

  1. Kjære Liza,

    Flott blogginnlegg. kunne du være så vennlig å omtale Chef Joel Albin-Amiot med fult navn. En Chef av hans kaliber fjortjener intet mindre.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...