torsdag 21. mars 2013

G.H. Mumm Champagne

Litt om kvelden på hverdagsbloggen HER

Jeg fikk en invitasjon til Mumm champagnesmaking på Saxegården ved Middelalderparken og i invitasjonen stod det blant annet.


Velkommen til Champagnesmaking
Champagne er så mye mer enn kun bobler i glasset. Det er snakk om en helt egen kultur som vi nå ønsker å innvie deg i.

Onsdag 20. mars vil vi derfor invitere deg til å bli med på en hyggelig og innholdsrik kveld sammen med Mumm Champagne.


Juhu, champagne og jeg ordnet med barnevakt og sjåfør, for jeg hadde ikke tenkt å lukte i glasset den dagen, her skulle det smakes;)

Jeg har vært på champagnesmaking før og det er forskjeller på champagner. En vintage hos Mumm  er ikke det samme som på det andre merket jeg var å prøvesmakte hos tidligere. Hos G. H. Mumm skal alle vintage flaskene smake likt, hos de andre jeg har vært på champagne smaking, lager de vintage av bare den beste druehøsten og fra egen innhøstning. Mumm bruker viner av tidligere produserte viner for å komme frem til riktig smak til sin vintage champagne.
Champange kan nytes til absolutt alt, bortsett fra kanskje surstrømning sier Christian Seger champagne ekspert

Vi fikk smake på blant annet G.H. Mumm Cordon Rouge
Duft: Duft av sitron og grapefrukt, noe aprikos og fersken.
Smak: Bra syre, med velbalansert elegant finish. En frisk og livlig champagne! 
Farge: Ren, klar farge.
Passer til: Aperitif, skalldyr og fisk.

Som en uvitende i vinens verden synes jeg at dette var utrolig god champagne
Utdrag hentet fra nettet
Champagne lages innledningsvis på samme måte som vanlig vin med en første gjæring av druesaft på ståltanker. Deretter lar man vinen gjære for andre gang på flaske. I denne prosessen dannes kullsyre, altså de boblene som for mange er det fremste kjennetegnet på champagne og annen musserende vin (Méthode traditionnelle eller Méthode champenoise). Flasken lagres skrått opp ned og må rokkes litt av og til slik at gjæren samler seg ved korken. Når vinen er ferdig fryses flaskehalsen med gjæren, og korken fjernes. Gjæren spretter da ut med isen, og flasken fylles opp og lukkes igjen med en ny kork (Dégorgement: avslamming).
Eller gå inn HER for å lese mer

I går lærte jeg at årsaken til at man har krage på champagne flaskene er at da de skulle avslamme i gamledager, så var man ikke like heldige hver gang og noen sølte mer enn andre og derfor satte man en krage på slik at kundene ikke skulle kunne se at det ikke var like mye i flaskene. I disse tider toppes flaskene så vi får likt i alle flaskene.

Von Mumm familien er en gammel tysk adelslekt og kan spore sin slektslinje tilbake til middelalderen, men det var først i senere tid at navnet er kjent innen vinproduksjon.
I 1761 startet det som skulle utvikle seg til å bli det navnet er kjent for i dag. Peter Arnold Mumm startet opp med vinproduksjon i Köln. Hans sønner Jacobus, Gottlieb og Philipp delte sin fars lidenskap og var pionerer i de voksende champangeindustrien, De de flyttet produksjonen til Reims og åpnet champangehuset i 1827. I 1852 da barnebarnet til Peter Arnold tok over styringen ble merket fra da av kjent som 
G. H. Mumm etter Georg Hermann Mumm. 
Georg Herman la grunnlaget for selskapets strategi å understreke fortreffelighet, ha åpent sinn og være en forsvarer av sosial fremgang. Han stiftet prix de vertu and primes d'infortune, utformet for å gi økonomisk hjelp til arbeidstakere og vanskeligstilte på grunn av alder eller uførhet.
Berømte kongelige familier over hele Europa som Østerrike-Ungarn, Belgia, Nederland, Preussen, Danmark, Sverige og Norge, ble henført av den GHMUMM sin stil.
I 1904 ble de offisiell leverandør av champagne til britiske kongefamilien, GHMUMM hedersplassen på Derby Day bankett servert i Buckingham Palace det året.
til minne om denneæren, utarbeidet huset en spesiell etikett, med uttrykket "GHMUMM et Co, Champagne des Souverains" og vise våpenskjold av sine mest eminente kunder.
Til denne dag, er fortsatt GHMUMM en offisiell leverandør av champagne til Hennes Majestet Dronning Elizabeth II, som vises med en Royal Warrant som dekorerer halsen på alle flaskene
Bilde lånt av june
Gjengen jeg var på champagnesmaking med
HalvorIda, RafiqJuneRonnyLars og hyggelige arrangører

Jeg har fått en ny favoritt:)
G.H. Mumm Cordon Rouge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...