lørdag 1. september 2012

Pistasjpanert torsk med eplerisotto med mynte

Matbloggsentralen hadde et innlegg http://www.matbloggsentralen.com/2012/08/arets-epleoppskrift-etterlyses-av.html og jeg synes det er morsomt å eksperimentere litt og forsøkte meg på en riotto med eple til Eplefestivalen Eplefest sin konkurranse se HER.

Så jeg har laget eplerisotto med mynte og pistasjpanert torkeloin biter.
Eplerisotto
2 dl risottoris
1 ss smør
3,5 dl eplejuice
1 eple skåret i småterninger.
1 ss strimlet mynteblader
Freste risottoris i smør og lot det småkoke i eplejuice i 15minutter, ha i eplebitene og la det småkoke  5 minutter til.

Pistasjpanert fiskebiter
50 g finhakket pistasjnøtter
1 pisket egg
200 g torskeloin
maisennamel
salt
Salt fisken og del den i 6 like store biter,
Dpp de i maisennamelet, rist av overflødig mel og dypp bitene i det piskede egget og dekk bitene med hakket pistasjnøtter. Stek bitene i en panne med smør til de blir gjennomstekte.
Jeg la en epleskive på tallerkene så risotto, fiskebit og garnerte med strimlet rødbeter, litt mynte og drysset litt hakket pistsjnøtter.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...