En av sommerens favoritter er moule frittes og er et must om sommeren om vi er hjemme,
i Frankrike eller i Belgia
Da vi var i Frankrike i sommer bestilte vi blåskjell med fløtesaus, sopp og bacon,
på en av restaurantene vi var på.
Her er min versjon og jeg har brukt noen ingredienser er fra kjøkkenhagen.
i Frankrike eller i Belgia
Da vi var i Frankrike i sommer bestilte vi blåskjell med fløtesaus, sopp og bacon,
på en av restaurantene vi var på.
Her er min versjon og jeg har brukt noen ingredienser er fra kjøkkenhagen.
Til 4 nett med blåskjell har jeg brukt
1 medium løk
1 hel hvitløk
4 topper(bunter) av etasjeløken
og stilkene
Alt bortsett fra etasjeløkene snittet jeg og hadde i en stor gryte.
med
4 dl chablis
(jeg bruker ofte 1 dl hvitvin pr. nett med blåskjell)
salter og peprer etter smak.
Kok opp blandingen og ha i blåskjellene.
Før jeg har i skjellene har jeg skrapet de, trukket ut skjegget og plukket ut de ødelagte.
Blåskjellene er ferdig når de åpner seg, ikke spis uåpnet skjell.
1 pakke bacon sprøstekes til garnering
Fløtesaus med sopp og bacon
100 g sopp
100 g bacon
2 dl fløte
1 dl kraft fra blåskjellene
maizenna hvitsaus jevner eller vanlig maizenna mel.
Jeg freser opp sopp og bacon til alt er gjennomstekt og så har jeg i fløten og kraften, koker opp dette, for
så å ha i jevningen slik at sausen blir passe tykk.
Ha de ferdig dampede blåskjellene i severingsboller og hell sausen over.
Dryss på sprøstekt bacon og server pommes frittes til. Hvitvinen som jeg benyttet til damping av skjellene ble servert til måltidet.
.jpg)
.jpg)
.jpg)


.jpg)
.jpg)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar