tirsdag 2. august 2016

Grillet sideflesk på koreansk vis, samgyeopsal.


Mange i Norge har blitt kjent med Koreanske retter som Bulgogi eller Galbi som begge er storfe retter som tilberedes ved bordet. Samgyeopsal som jeg ville utalet samm gjyp sall på norsk er sidedeflesk som grilles ved bordet på samme måte som Galbi og Bulgogi.

Samgyeopsal (삼겹살) er en populær koreansk rett som er vanlig å servere som kveldsmat. Den består av skiver sideflesk. Det er ikke vanlig å marinere kjøttet men man kan om man vil, det vanlige er å krydre og salte mens man griller.. Det grillede kjøttet serveres med Ssamjang (쌈장 fermetert bønne dip med chili og hvitløk
),grønnsaker og salatblader. Man tar et saltblad ,dypper det grillede kjøttet i Ssamjang og legger det på salatbladet sammen med andre godsaker, ruller det sammen og spiser.

Persimmon, kanel og ingefærdrikke, Sujeonggwa

Når vi var ute og spiste koreansk bbq i sommerhalvåret i Sør korea, pleide vi å få en kopp med iskald drikke for å avslutte måltidet. Sujeonggwa 수정과 en litt for søt, men forfriskende drikke med smak av kanel, ingefær og et hint av persimmon og alltid toppet med tre pinjekjerner. Det ble sagt at drikken er bra for fordøyelsessystemet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...