Sider

torsdag 29. september 2011

Hannas rundstykker

Eldstemann har blitt veldig god til å bake gjærbakst, så det er hun
24 Rundstrykker

112 g smør 
smeltes og blandes med
4 dl vann
4 dl melk
blandingen skal være kropstemperert
1 pk tørrgjer
1ts salt
1/2 ts sukker
blandes inn i væske blandingen
1 kg mel blanding(spørs hvor fine eller grove du vil lage), spar noe til eltingen.
Alt eltes godt i minst 15 minutter for å binde proteinet i melet slik at deigen hever godt
(hvis du har en brøbakemaskin så elter de gjærdeig bra)
La deigen heve 45 minutter  eller når deigen eser ut igjen når du trykker på den.

Del deigen i 24 emner og trill dem runde,
 legg dem så på en plate og trykk dem litt flate og etterhev i 
20 minutter og stek i 20 minutter  midt i ovnen 200 grader celsius.
 Noen ganger legger hun en skive gulost på rundstykkene før hun steker dem, noen ganger revet parmesanost,  forskjellige frø eller ingenting.

3 kommentarer:

  1. Hei! Kjempeflotte oppskrifter! :) Men 112 g smør i denne, er det så, eller? :P
    Mvh Vårin Iselin

    SvarSlett
  2. Ja det er det hun bruker:)Du kan sikkert bruke 100 eller 125 g om du vil.

    SvarSlett
  3. Ja det er det hun bruker:)Du kan sikkert bruke 100 eller 125 g om du vil.

    SvarSlett