Jeg lager søtsaker til familien kommer hjem og nå skal jeg forsøke meg på franske makroner for første gang
4 romtempererte eggehviter  
5ss sukker 
130 g malte mandler (mandel mel)
260 g melis
  visp eggehvite og sukker
Husk å hvispe rolig i begynnelsen og øk farten etterhver.
Eggehviten skal få myke topper. når du løfter opp hvispen
Dette ble et dårlig bilde, men husk myke topper.
Sikt inn melis 
Ha i mandel massen/melet
Jeg malte mandlene med skallet på, sånn som jeg pleier å gjøre når jeg lager kransekake.
Fold massen sammen, pass på at du ikke rører ut all luften i eggehviten. 
finn frem bakeverktøy
Oi, her manglet jeg en del, men det viktigste var der.
sprøyte små topper/rundinger
Bak dette på 150 grader celsius i 10 minutter.
Husk ekstra plate under for at de ikke skal sprekke opp, står det i oppskriften, hm.
Noen var jeg heldig med andre ikke
Jeg har da fylt med hjemmelaget nugatti/sjokolade pålegg.
Denne lagde jeg tidligere i uken før jeg i det heletatt tenkte på å blogge.
smør fyll på og legg de sammen to og to
Bon appétit
Porselen  og servise er også en lidenskap jeg har, nå har  jeg begynt å sammle på  dette litt grove serviset fra CASAgent, det som mye annet jeg har  anskaffet meg i det siste er fra Lille Interiør. Ville ha noe røffere,  fordi mye av det jeg har anskaffet meg tidligere er veldig tradisjonelt  og litt "finere".
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar