Sider

torsdag 31. oktober 2013

Tempura med skampi og grønnsaker

Tempura er også en rett som familien liker. Skampi, søtpotet, løkringer, sjampinjonger og paprika er det jeg oftest bruker.

Oppskrift til 4 personer
Lag sausen først
Tempura dipsaus
2 dl vann
0,5 dl mirin
1 ss soyasaus
Dashi pulver, i mangel på dette brukte jeg litt grønnsaksbuljong 1/3 dels kube
Kok opp og den serveres varm 


Gjør klar alt som skal fitteres
20-24 skampi
1 løk
1 paprika
1 søtpotet oransj type
4 sjampinjonger 

Varm opp oljen til frittering

Skjær grønnsakene i skiver eller ringer
Skampiene snitter jeg på oversiden og banker de lett flate

Tempurarøren lager du rett før du skal frittere

Tempura røre
1 lettvispet eggeplomme
2,5 dl iskaldt vann
2 dl mel
0,5 dl maisenna

1 liten pakke med Panko brødsmuler, har du ikke dette kan du bruke griljermel

Bland eggplommen og vannet, rør in melblandingen til en jevn røre
dypp ingrediensene i røren en og en og dypp igjen i brødsmulene, så fritterer du litt og litt av gangen.
Fritter til de er gylne og flyter opp. Ta de ut og la de renne på kjøkkenpapir.

Server med ris og godt drikke:)
Risen lager jeg gjerne etter at jeg har laget sausen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar