Sider

tirsdag 13. desember 2011

Leverpostei med bacon

Dette er det lenge siden jeg har laget, men ble spurt av en søt venninne på Facebook om jeg hadde en anstendig oppskrift:) Vi kjøper ofte Gildes baconpostei så da var det bare å lage med bacon. Byttet ut noe av spekket med bacon og her er oppskriften min. Jeg ganget med 4 og fikk fylt en god del små former, fire av hver av de du ser på bilde kjøpt hos Søstrene Grene, pluss en liten brødform

For english press here

Ingredienser
150 g lever av svin
4 stk ansjosfileter
100 g bacon
50 g spekk
1/2 ts salt
1 stk løk
1 ½ dl melk
3 ss hvetemel
½ ts pepper
½ ts malt allehånde
1 stk egg

Slik gjør du
1. Renskjær leveren, og del den i mindre biter.

2. Spekk/bacon og løk i mindre biter, og kjør dette sammen med lever og ansjos i en foodprocessor.

3. Tilsett de andre ingrediensene, og kjør til massen er jevn.

4. Ha det over i en smurt form og stek i vannbad på 175 ºC i ca. 1 time. Leverposteien er ferdig når steketermometeret viser 76 ºC.

Det beste er å la posteien stå en dag, så den får satt seg og smakene godgjøre seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar