Sider

torsdag 20. oktober 2011

Sprøstekte torskebiter med apelsinsaus, Glutenfri

Fisken jeg bruker her er frosne rester etter sist gang vi hadde torsk, derfor kan jeg si at dette blir under 100 kroner for oss. Jeg kjøpte torsk på tilbud på Smart Club til 40 kroner kiloen.

Bland i en skål                                                   I en annen ha i
0,5 dl Tapioca mel                                              kasava mel/tapioca mel grov type
1,25 dl Vann
salt og pepper som ønsket
Husk å røre med jevne mellomrom
Dypp fiske bitene først i røren og så i melet og stek eller driter, jeg friterte. Hvor lenge de må steke er etter som hvor stor biter fisk du bruker, test deg frem

Appelsinsaus

Skrell en 1/2 appelsin og skjær i 1 cm tykke skiver
5 dl appelsin juice
litt sukker.
Det kommer an på hvor søt appelsinen og juicen er, 
tilsett sukkeret litt og litt og smak til du synes den er søt nok
kok opp og ha i tykningsmiddel
jeg brukte hvit saus jevner, men du kan bruke vanlig maizena eller potet mel.
Jeg har i så mye så sausen blir så tykk som en vanlig søt sur saus.

Jeg woket raskt pak choi og skivede champignoner og hadde på en dash soyasaus for å salte.

1 kommentar:

  1. Dette var virkelig spenstig. Det blir mye torsk hos oss - og noen ganger stekt. Virker på en måte rart med appelsin som tilbehør, men det kan jo gi en spennende og ny smaksopplevelse.

    SvarSlett