onsdag 25. februar 2015

Sopas, Kylling- og pastasuppe

Feed a cold and starve a fever heter det på godt utenlandsk. Brygger du på en forkjølelse er denne suppen god å ha for hånden.

torsdag 19. februar 2015

Askepott, La Scala og gelato

På opera for første gang.

Nuddelsuppe på 1 2 3

Her snufses det og forbruket av papirlommetørklær er høyt, samtidig har mor i huset klart å få ørebetennelse. Lysten på å stå på kjøkkenet er ikke helt på topp så derfor denne suppen til middag.
En av gutta ble sendt bort til butikken for å handle ingredienser til middag.

Du trenger:

onsdag 18. februar 2015

Maracuja miniterter

Maracuja er en nær slektning av pasjonsfrukten, den er i passifloraslekten og de to fruktene smaker omtrent det samme.
Hvis jeg fikk smake på en dessert med denne frukten og ikke viste hva jeg sakte på ville jeg svart at den smaker som passjonsfrukt.
Forskjellen er at disse fruktene kan bli opptil 1 kilo store.
Jeg er alltid på jakt etter ingredienser og da jeg var på Jacobs på Holtet i Oslo kjøpte jeg forskjellige frosne frukt pureer til å ha i smoothier og blant annet puré fra denne frukten.

tirsdag 17. februar 2015

Give away fra Piknikkurven.no


Denne uken har jeg en give away fra Piknikkurven.no, en venninne startet opp en nettbutikk med  norsk produserte varer og jeg synes det er gøy å hjelpe til og dessuten er hun så gavmild at hun har gitt et gavekort på kr. 400,- til en heldig leser av bloggen min.

mandag 16. februar 2015

Vinner av Kähler Love Song vase



Vinneren som er trukket ut fra kommetarfeltet her 1-8 og på Facebook 9-17
Random.org har trukket.


Gratulerer så mye til vinneren som er:
Denne vinneren Margaret er å finne på Facebook listen.


Tusen takk til alle som har deltatt.

Ikke glem give awayen som jeg har gående nå fra piknikkurven.no

Klem

Enkle ost og skinkepaier barna kan lage selv.

lørdag 14. februar 2015

Litt morsomme fakta på denne hjertens dag.

Happy Valentines Day til dere alle der ute, håper dere har fått eller får oppmerksomhet fra den dere holder kjær. 

I Sør Korea og i Japan er det gjerne kvinner som gir oppmerksomhet til sine menn på denne romantiske dagen, det er for å uttrykke sin kjærlighet, ømhet, høflighet, vennlighet eller sosial forpliktelse. Håndlagde sjokolader er foretrukket av mottageren for det viser oppriktighet og innsats fra giveren.
Jeg husker jeg ble fortalt da jeg bodde i Sør Korea at for noen var det om å gjøre å gi flest mulig gaver til sine mannlige venner. 

Hvorfor lurer dere?

Den årsaken er at det finnes en dag som kalles White day og den feires 14. mars.
Alle menn som fikk oppmerksomhet den 14. februar må gjengjelde gavene de fikk og normen er at gavene skal være verdt to til tre ganger mer enn hva kvinnene ga. Ha ha ha du burde ikke ha så mange beundrere med andre ord.
Det var handelstanden i Japan som startet denne dagen og den første var i 1978. Det begynte med at et konfektmakeri laget marshmallows for menn og opprinnelig het dagen Marshmallow day.
Fargetematikken rundt denne dagen er så klart hvitt. Hvite kaker, hvit konfekt osv

Den 14. april har de også en dag noen feirer.
Kan dere gjette hva den dagen heter og dreier seg om?

Jeg kan fortelle dere at den dagen kalles Black day. Dette er dagen for de som ikke fikk noe på de to andre dagen. Ja uff, man skal helst gå i svart, spise retter som er svarte og så klage litt over ens single tilværelse
Jeg der i mot har gitt meg selv blomster og godter for denne dagen og feirer likså godt alle tre dagene i en og samme snop.
Disse er rød utenpå og hvit og svart inni. Deilig lakris biter trukket med hvitsjokolade og dekket med jorbærpulver.
Jeg kunne ikke dy meg da jeg så disse Love lakrisene fra Johan Bülow, jeg måtte kjøpe med meg en boks. Jeg elsker smaken av bær og lakris
Ellers var vel denne dagen en del av den liturgiske feiringen til ære for de mange kristne martyrer som lød navnet Valentin.

Den kristne feiringen av dagen kan ha røtter i romersk feiring av gudinnen Juno, som representerte kvinner og ekteskap, og starten på Lupercaliafestivalen, en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar.

Men det var først i 1700-tallets England at man begynte å benytte anledningen for å uttrykke kjærlighet gjennom gaver som blomster og konfekt samt valentinerkort.

Igjen ha en god alle hjertersdag:)
Det skal jeg ha, jeg feire en god venninnes 50 års dag i Milano.

Klem




fredag 13. februar 2015

Ukesmeny for uke 8 med handleliste

Hei hei!
Nytt år og nye muligheter:)
Tenkte jeg skulle forøke meg på ukesmenyer igjen og denne gangen med handle liste for ukedagene.
Vi har nettopp hatt Morsdag, Valentine Day og Fastelavn så jeg tenkte jeg skulle foreslå litt enklere mat for fasten sin del denne uken. Tror ikke jeg klarer å holde på det gående i alle 40 dager etter, men vi får se.

MANDAG

TIRSDAG

ONSDAG

TORSDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2013/04/salat-med-grillet-kylling-med-pesto.html

FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

DESSERT


HANDLELISTE for mandag til fredag
Du trenger ikke å skrive av listen for hånd.
Under dette innlegget finner du dette, trykk på Print PDF og da kan du printe ut hele innlegget.
1 rå kylling eller høns
4 kylling brystfilletter
1 kg lettsaltet torsk
250 g røket laks
2 pk bacon
1 pk Apertina snack pack med feta og soltørkede tomter
0,7 kg potet
4 jordskokker/poteter
5 løk
5 cm lang ingefærbit.
1 hvitløk
1/2 lite hodekål
1/2 sellerirot
2 gulrøtter
1 persillerot
1-2 pk hjertesalater
1 agurk
2 paprika
3 stilker vårløk
1/2 purre
1 kurv med cherrytomater
1-2 chili
1 sitron
timian
Persille
2 bokser hermetiske tomater, grovhakkede (800 g)
1 boks med bønner 
1 glass tomatpuré
basilikumspesto
tomatpesto
2,5 dl grøtris
quinoafrø
brød til suppe, gryte og salat
1 liten kartong kremfløte
4 egg

BASISVARER
salt og pepper
olivenolje
meierismør
hvetemel mel
hønsekraft eller buljong

Ramen med svin, kimchi og daikon

Her møter Kina, Korea og Japan
Suppen er baset på en Teochew Bak Kut Teh en suppe fra sørlige delen av Kina, men jeg har laget en ør liten vri på den.
Egentlig skulle jeg ha laget en Hoklo versjon siden det er drmin morfar var fra, men jeg hadde ikke alle ingrediensene. Husker jeg rett så er den veldig kraftig på smak og lukt.
Det er egentlig en suppe laget på svine ribbe, men denne suppen er laget på nakkekoteletter og har fått et innslag av korea med litt kimchi.

torsdag 12. februar 2015

Hjemmelaget ramen nudler



Yu-Nakamura ramen

Ramen har blitt veldig populært den siste tiden, men hva er egentlig ramen?
For meg er det egentlig bare nudler, noen laget med egg og noen laget uten.
Det skal vel egentlig være uten egg og skal lages med et spesielt alkaisk vann som gjør pastadeigen gul. Jeg har ikke slik vann så jeg la til egg.
Ramen nudler sies å stamme fra kinesiske emigranter eller handelsmenn som kom til Japan og brukes oftest i supper.
Jeg må innrømme at for meg er ramensupper bare en nuddelsuppe med forskjellige variasjoner. Som asiat så ser jeg kanskje ikke den store hypen, men veldig morsomt at ramen har fått en oppblomstring blant hippe restauranter i den vestlige verden. Missforstå meg rett, jeg mener ikke at jeg ikke liker det for jeg synes det er kjempegodt.
Her kommer det en enkel oppskrift.
Hvorfor jeg har valgt å kalle den Yu-Nakamura ramen er fordi jeg har laget denne, min morfar er kinesisk og het Yu Eng Seng og oldefar het Pedro Nakamura Gonzales. Morfar er en Hoklo kineser og er fra den Sørlige delen av Fujian provinsen. Jeg vet dessverre ikke hvor i Japan tipoldefar Nakamura kom fra. Jeg har IKKE funnet opp oppskriften, jeg har bare laget den til dette innlegget.

Jeg leker og tuller litt med navn, men maten tar jeg alvorlig. Håper ingen die hard ramen fans blir fornærmet, litt moro må man jo ha det.
Ingredienser
500 g mel
1 ts salt
2 eggeplommer
1 egg
1-1,5 dl vann

I et fat eller en bolle har du i alle de tørre ingrediensene
lag en liten grop og tilsett eggeplommene og 1 vann.
Bland ingrediensene sammen med en gaffel. Deretter knar du deigen i ca 5 minutter, til den blir sammenhengende, myk og smidig. Bruk hendene. Deigen må ikke føles tørr og om den klistrer seg til bordet eller hånden, tilsetter du litt mer hvetemel. Deigen skal være myk, men samtidig seig og elastisk.
Sett deigen til side, og la den hvile minst 20 minutter før du kjevler den ut så tynt og jevnt som mulig. Du kan bruke en pastamaskin hvis du har.
Rull deigen og kutt pølsen på skrå da får du pastamed litt zig zag mønster, men du kan kutte pølsen rettvinklet og få rette bånd også, Jeg gjorde dette bare for å gjøre det litt annerledes.
En fin test når du har kuttet opp pastaen for å sjekke om du har fått riktig konsistens, er å samle strimlene i en ball og klemme til. Pataen skal lett løsne fra hverandre når du rister strimlene løs.
Heng nudlene til tørk i en time eller så hvis du ikke skal bruke dem med en gang.
Samle sammen nudlene i nøster, legg dem i plast og sett dem i kjøleskapet til du er klar for å bruke den
Kok opp som du ville ha gjort med vanlige nudler. i lettsaltet kokende vann..



onsdag 11. februar 2015

Fastelavn anno 2015

Ja, da er det på tide å fete seg igjen før fasten.
I år foreslår jeg disse bollene.
Boller laget av wienerbrød deig fylt med vaniljekrem, toppet med sjokoladeglasur, pisket krem med vanilje og jordbær

Fett, klissete og søtt. Ha ha ha jeg tror min del at jeg må nok faste litt etter alle godsakene som har blitt laget i anledning morsdag, valentines og fastelavn. 3 fetedager i løpet av en uke.

Til ca. 20 boller
250 g hvetemel
2 ss sukker
2 ss smør
1 ts kardemomme
25 g gjær
1,5 dlmelk
1 stk egg
100 g kald margarin
(Du kan bruke smør, men jeg synes at det er bedre med margarin mellom lagene)


Fyll
2 dl vaniljekrem

Enkel sjokoladeglasur
100 g smør
100g mørksjokolade
100 g melis

Smelt smør og sjokolade og rør inn melis.

3 dl kremfløte
Frøene fra en vaniljestang

Bland mel og sukker og smuldre inn smøret. Tilsett kardemomme. Rør gjæren ut i kald melk og visp inn egget. Elt det tørre og væsken lett sammen. La deigen hvile i ca. 10 minutter på kjøkkenbenken. Klapp deigen ut til en rektangel. Bruk så mye bakemel at deigen ikke setter seg fast i benken.
Høvle margarinet med ostehøvel og legg det på deigen som på bildet under.

Brett deigen som bildet under. Kjevle den ut igjen og brett,  sett deigen i kjøleskapet i 20 minutter og kjevle og brett igjen for å sette den i kjøleskapet igjen, dette repeteres 3 ganger.
Siden jeg høvler margarinen så legger jeg et lag til ved andre kjevling også.
Årsaken for at du burde setter den i kjøleskapet er for å holde smøret hardt slik at den ikke blir kjevlet inn i deigen.
Ved siste kjevling deles deigen i 20 kvadrater. Legg en skje eggekrem på hver og brett deigen sammen, klem skjøtene sammen og legg bollene med skjøten ned mot bakepapir på stekebrett. Dekk bollene godt til og la dem heve på kjøkkenbenken i ca. 1,5 timer.
Bak bollene midt i ovnen til de er gylne og gjennomstekte i ca. 15 minnutter på 225°C
Avkjøldem på rist og ha på litt sjokoladeglassur.
Serveres med pisketkrem og jordbær.

Tidligere har jeg laget disse, se oppskrift HER

tirsdag 10. februar 2015

Valentinerdags kaker

Eksen og jeg møtte i USA og derfor har jeg gjort et forsøk på å feire St. Valentines day.
 Men min feiring av denne dagen begynte allerede i tenårene. Filipinske ungdommer sammen med feiret dagen med fester som var delvis arrangert av voksne med hjelp av den yngre generasjon som ville ha fest med DJ og underholdning. Jentene gikk i rødt og gutta hadde pyntet seg i dresser. Dette var på 80 tallet, ha ha ha. Det var mye høyt hår på jentene og gutta Miami Vice stil eller kelner type dresser, akkurat nå husker jeg ikke hvilken stil som kom først.

Senere har feiringen bare blitt noe blomster og eventuelt noe kake eller midddag,

For to år siden bakte jeg cupcakesene øverst , for oppskrift se HER

De under ble laget i 2012 av Eldstemann, oppskrift HER


I fjor ble det jo ingen ting, jeg gadd bare ikke å lage hjertevennskaker for min egen del.
I år tilbringes dagen i Milano for å feire en god venninnes 50 års dag. 
Tror ikke jeg lager noe i år heller, men jeg tyller sikkert i meg noe godt allikevel.

For dere single der ute som ikke ha lagt planer ennå har Mathallen tenkt å være Kirstengiftekniv på alle hjertersdag.
Gå inn HER for informasjon om middagen de arrangerer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...