torsdag 11. juni 2015

Rødbete og wasabi marinert sashimi

Hva med litt fargerik gla'laks på til fredagen?

En del av nytelsen ved et måltid er jo hvordan den ser ut, man spiser jo tross alt med øynene også
og fargerik mat får meg i bedre humør.
Denne retten er enkel å lage og jeg marinerte laksen i ca 1,5 timer, bare for å gi den litt smak og farge.


Jeg serverte denne retten med litt ruccola, mango, brun jasminris og rødbeteponzusaus
Til en person trenger du
150-200 g laks egnet til sashimi

Marinade
2 dl rødbetjuice
2 ss risvin eddik
1 ts wasabi

Bland ingrediensene til barinaden i en bolle og ha lakse oppi.
Mariner den i minst 1 time, jo lenger du marinerer jo lenger trenger fargen seg inn i laksen.

Når laksen er ferdig marinert skjærer du den i tynne skiver og server.

Rødbeteponzusaus 
1 dl rødbetjuice
0,5 dl lys soyasaus
2 ss risvinseddik
2 ss mirin

Bland alle ingrediensene i en bolle og server den til laksen.

Du kan servere denne med vanlig pozusaus også.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...