mandag 11. mai 2015

Karamell cupcakes med vaniljetopping og cheddarost

På Filippinene har de et sukkerbrød som er vanlig å spise som en snack eller mellommåltid.
Kaken som kales for mamon(uttales ma-månn) har en lett smørsmak og ofte toppet med revet ost.
Osten gir den en lettere saltsmak.
Min favoritt er uten ost, men nå som jeg prøver å lage den må jeg så klart ha på revet ost.
Jeg gjorde disse litt annerledes og hadde i litt karamell i røren før jeg bakte kakene.

Meg: Har du lyst til å smake gutten min?
Sønn: Hva har du på den?
Meg: Ost.
Sønn: Ost?
Meg: Smak, hvis du ikke liker den så trenger du ikke å spise den opp.
Sønn: Jeg får vel smake da.
Meg: Hva synes du?
Sønn: Det er din feil at jeg er rar.
Meg: Hæ?
Sønn: Jeg synes den var god, det må være fra din side jeg liker rar mat.

Ha ha ha, godt han er åpen for uvanlige smaks kombinasjoner.


Jeg hadde kakene med i et bursdagselskap og kakene forsvant fort og det var ikke mange filipinere der heller:)

Denne kakeoppskriften lages i 3 steg
Først skal du stivpiske eggehvitene til en marengs, så pisker du eggeplommene of så vender du inn det tørre.
Bilde fra en annen gang jeg bakte kakene, kakene bakes normalt i former ala sandkakeformer, men mye større,
Ingredienser til ca. 30 vanlige muffinsformer

5 romtemperert eggehviter
1/2 ts kremortartari(cream of tartar)
5 ss sukker

5 romtemperert eggeplommer
0,3 dl smeltet smør
0,3 dl smaksnøytral olje
(du kan bruke 0,6 dl flytende bremykt)
0,5 dl vann
1 ts vaniljeekstrakt

2,5 dl siktet hvetemel
1,5 ts bakepulver
1/2 ts salt
6 ss sukker

Hjemmelaget karamellsaus eller butikk kjøpt

Pisk eggehvitene og kremortartari halvstivt og tilsett sukker 1 spiseskje av gangen, pisk til eggehviten blir stiv som til en marengs.


Pisk eggeplommene til eggedosis og tilsett resten i en tynnstråle mens du visper.

Vend eggedosisen i marengsen og vend inn det tørre til alt er godt blandet.

Ha røren i muffinsformer, 2/3 dels fulle, jeg bruker en cupcake scooper for å få likestore kaker.

Ha i litt karamel, jeg sprøytet en en liten sirkel og lot den synke av seg selv.

Kakene bakes midt i ovnen på 170 C i ca. 20 minutter eller til toppene blir gylne.

Ta ut kakene og avkjøl på en rist.


Topping
3 ss mel
2,5 dl melk
250 g usaltetsmør 
250 g melis
1 ts vanileekstrakt

Litt revet cheddarost

Ha mel i en kasserolle og tilsett melk under visping, når blandingen er klumpfri varmer du blandingen på komfyren til det blir en tykk grøt. Sett grøten til side og la den avkjøle seg.
Mens du venter på at at grøten blir passe temperert visper du sammen smør, melis og vaniljeekstrakt på medium hastighet til vanlig smørkrem. 
Nå burde melblandingen være passe temperert, helst under kroppstemperatur. Grøten må ikke være for varm når du blander den i smørkremen, smøret må IKKE smelte.
Fortsett å vispe smørkremen og ha i grøten litt og litt til du får en luftig krem.

Sprøyt kremen på avkjølede kaker og dryss litt revet ost på.
Jeg har litt lønnesukker stående og drysset et lett lag over kremen.

Lønnesukker er lønnesirup som er kokt inn til knekk og knust.
Skal du gjøre dette så pass på at du ikke svir sirupen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...