tirsdag 14. april 2015

Rekesmørbrød og hjemmelaget rundstykker

Drømmer om late sommerdager med sol, reker og god drikke.
Hva med deilige sandwicher med reker, majones, grønt med litt vinaigrette.
Denne gangen kom baksten først og så kom jeg på at det er tirsdag og da selges det dagsferske reker på kanalen.
Egentlig skulle jeg bake baguetter, men hadde ikke nok hvetemel og isteden for å gå i butikken brukte jeg litt havremel også. Det ble faktisk ikke så verst.

Til disse rundstykkene brukte jeg

5 dl lunkent vann
0,5 dl mandelolje, 
men du kan bruke en god oliven olje eller en annen nøytral olje
2 ts sukker
1 pk gjær
10 dl hvetemel
4 dl havremel
1 ts salt
Litt havremel til utbaking

Bland vann, olje, sukker og gjær i en bakebolle. Når gjæret har løst seg opp og begynner å boble tilsetter du resten av ingrediensene, men hold igjen litt på melet. Bland elt og kna til deigen slipper bollekanten, du ønsker en myk og smidig deig. Tilsett mer mel hvis deigen er alt for klissete.

Sett deigen til side på et lunt sted og la den heve til minst dobbel størrelse.
Når deigen er klar slår du den ned og knar den godt igjen, del den opp i ønsket emner.
Jeg laget 12 rundstykker.
Trill hvert emne til pølser og lag en knute som på bildene over.
Etterhev rundstykkene under klede på et lunt sted til dobbel størrelse igjen.

Bak rundstykkene midt i ovnen på 220 C i ca. 15 minutter til de er ferdige.
Avkjøl dem på en rist.

Til fyll trenger du:
1 kg reker
majones
salat
rødløk
reddiker
sitron og dill



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...