torsdag 30. oktober 2014

Hva slags veimat savner du?

På nye veier.

Vi spiser veimat som aldri før. 18,7 millioner porsjoner mat serverte Essostasjonene i fjor.


Kunne du tenke deg noe annet enn pølser eller burgere når du er på veien eller noe annet en den tradisjonelle kjøttkakene man finner på veikroene? Har du smakt en har du smakt dem alle, nei da
det er ikke noe galt i pølser, burgere eller tradisjonsmat. Personlig er jeg veldig glad i den type mat, men noen ganger kunne jeg tenke meg noe annerledes.

mandag 27. oktober 2014

Plukkfiskkaker

Første gang jeg smakte plukkfiskkaker var jeg 24 år det var på sykehuset på Stord i Hordaland og jeg hadde akkurat født min eldste datter. Jeg vil jo påstå at selv om jeg er asiat så hadde jeg på de 23 årene jeg hadde bodd i Norge spist en god del norsk mat, men jeg hadde aldri smakt plukkfiskkaker, muligens ikke plukkfisk heller.
Jeg var fascinert, enkel og god mat. Noen ganger når vi skal ha hvit fisk til middag som for eksempel torsk, ja da trekker jeg litt ekstra bare for å ha til plukkfiskkaker eller fiskegrateng
 dagen etter.
"Less is more" er det noe som heter:)

lørdag 25. oktober 2014

Peanøttsmør cookies

Da jeg var liten hadde vi ofte kjeks med peanøtter hjemme, en av favorittene til min far og her om dagen så jeg kakene i en butikk jeg var innom.
Disse har jeg ikke smakt på en stund og istedenfor å ta med meg pakken så tenkte jeg heller, kanskje jeg skal prøve å lage dem. og lage dem som en myk og sprø cookie enn de tørre kjeksene jeg husker fra barndommen.

Til ca. 24 cookies brukte jeg

fredag 24. oktober 2014

Meny uke 44

Ny uke og nye muligheter, her er det noe halvfabrikata og utnyttelse av rester.
Finner dere ikke helt like ingredienser er det love å bruke tilsvarende.
Håper ukens meny faller i smak.

MANDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2013/05/stange-kylling-med-appelsinsaus.html

TIRSDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2014/09/rekesmrbrd-med-hjemmelaget-majones.html

ONSDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2014/09/reke-og-maissuppe.html



FREDAG
Tonkatsu
SØNDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2012/04/brun-lapskaus.html
SNACK
http://lizasmatverden.blogspot.no/2014/04/hjemmelagde-gullfisker-ostekjeks.html

DESSERT
http://lizasmatverden.blogspot.no/2014/03/sjokoladepudding.html

Laktosefri alternativ

mandag 20. oktober 2014

Regnbuens sommerfugler med pesto, baconbiter og søte små tomater

Sponset innlegg
Farfalle arcobaleno-regnbuens sommerfugler.
Farfalle er pasta formet som sommerfugler eller små tversoversløyfer.
I denne blandingen fra Matbazaren.no finnes det pasta i forskjellige farger, pastaen er farget med tomater og rødbeter, oregano og spinat og sepiablekk.
Jeg fikk disse to produktene farfalle arcobaleno og økologisk pesto genovese av Matbazaren for å teste ut eller for å smake på. Matbazaren.no er onlinebutikk som selger delikatesser fra Italia og Frankrike.

søndag 19. oktober 2014

Blindtesting av Casa Vinicola Zonin

Foto: Sebastian Dahl
English version HERE
Middelhavsviner
En uventet eleganse og friskhet fra sør Italia.
7. oktober var jeginvitert med på en lunsj sammen med restauranteiere og vinkelnere til en lunsj på restaurant Onda på Akerbrygge i Oslo. Vi skulle smake og diskutere viner fra sør Italia, Masseria Altemura og Feudo di Butera, to merker fra Casa Vinicola Zonin.

lørdag 18. oktober 2014

Adamsmatkasse

Testen er gjort i forbindelse med jobb.

Denne uken har vi testet barnekassen og fruktkassen fra Adamsmatkasse.
Det ble levert ingredienser til 5 middager, 1 terte og 4 kg frukt
Inneholdet i kassen skal holde til en familie på fire. 
Jeg må nok innrømme at da jeg så innholdet var jeg litt skeptisk, ville det være nok til oss.
Hva er en familie på fire?
2 store og 2 små, 4 store, 1 stor og 3 små eller som oss 3 store og en liten.
15 åringen som bar inn kassene lo litt da han så innholdet og i hvert fall på mengde proteiner. 
Men så tenkte jeg at tar man med fruktkassen og har dessert hverdag så blir det ikke så ille.

fredag 17. oktober 2014

Meny uke 43

Håper forslagene mine de forrige ukene har vært bra.

Her er neste ukes forslag.
Noen av ingrediensene er kjøpt inn i spesialbutikker, men det er ikke noe i veien for å skaffe tilsvarende i en vanlig butikk.

MANDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2012/03/kylling-nuggets-med-appelsin-og-aprikos.html

TIRSDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2011/06/middag-2642011-teriyaki-laks.html

ONSDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2012/08/minestronesuppe-med-speltgryn-og-linser.html

http://lizasmatverden.blogspot.no/2014/06/kumle-light-med-fyll.html

FREDAG
Pizzaknekke
http://lizasmatverden.blogspot.no/2014/03/pizzasknekke.html

LØRDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2011/10/laks-og-spinat-lasagne.html

KAKE
http://lizasmatverden.blogspot.no/2013/03/cupcake-som-avec-til-kaffen-cognac-og.html

DESSERT
http://lizasmatverden.blogspot.no/2014/04/br-trifle-med-nyr.html

tirsdag 14. oktober 2014

Tonkatsu, japanske schnitzler

Første gangen jeg spiste den asiatiske versjonen av scnitzel så var det noe som heter katsuretsu omtrent det samme som på bildet men med storfe isteden for svinekjøtt. Katsuretsu betyr kotelett.
Tonkatsu schnitzler er av svin, tynne med ytrefilet. Det sies at katsuretsu med svin ble oppfunnet på en restaurant i Tokyo som het Renegatei i 1899. Retten ble sett som en "yoshoku" en japansk versjon av det europeiske kjøkken. Noen sier at det var portugisere som brakte tonkatsuen til Japan på slutten av 1800 tallet. Portugiserne kom vel egentlig mye tidligere og på slutten av 1800 tallet hadde verden begynt et forsøk på etablere seg i Japan så hvem som tok det med seg er noe usikkert, min teori er vel de som oppfant wiener schnitzel.

mandag 13. oktober 2014

Store eventyr for små eventyrere

MiniMeg og jeg har vært en liten tur på Alby som ligger på Jeløy.
Vi tester ut yttertøy fra Norrøna i serien Falketind.
Det ble en snill liten test, for det var ikke akkurat ekstremvær den dagen vi var der, men det blåste godt. Vindtetthet og bekvemmelighet ble utprøvet.
På bildene har hun Gor-tex jakke og bukse. Plaggene er lette, tekniske, fleksible
og er laget for klatring og fjellturer. Luen er også fra Norrøna. Den er tynn og lett og egner seg godt før en høstlig turdag.
Mini er en liten Prinsesse som liker å pynte seg og det har dere kanskje
fått med dere fra tidligere innlegg. Men hun er en aktiv liten jente som
er høyt og lavt og skal helst ikke gå den strake veien.
Noen som kjenner seg igjen? Tror det er gjengs for ganske mange barn.
Finnes det noe å klatre i eller på finner du henne der og gjerne opp i et tre eller to.
Noen ganger blir hun sittende fast, he he.
Som dere ser av bildene er det god bevegelighet og fleksibilitet. Hun klatrer og hopper og løper rundt uten problemer.
"Denne høsten lanserer Norrøna en helt ny juniorkolleksjon. Nå kan små eventyrere dra ut på store eventyr."
- Norrønna

Gode plagg til de små er viktig og da muligheten for å teste ut den nye
Norrøna Jr kolleksjonen
som de lanserte i høst, gjorde jeg så klart det. Klær med like høy kvalitet som produktene de lager til voksne. Norrøna Jr. er midre versjoner av de mest populære Norrøna klærne for voksne.
Yttertøy man bruke på ski og turer i skog og fjell.
Plagg som kan gå i arv og derfor produseres de i farger som både gutter og jenter kan gå med. Dessverre for meg er Veslemor siste barnet for min del, men hun har to mindre kusiner som kan ta del i gleden av å bruke disse klærne. Jeg burde kanskje ikke nevne dette for høyt jeg har jo eldre barn, hvem vet kanskje de for små om tid og stunder og da kan deres små arve plaggene.
Gjett om jeg kommer til å få høre det når de største håpefulle leser dette.

"I 1978 fikk fem år gamle Jørgen Jørgensen sin egen Norrønajakke og Norrønabukse - spesialsydd av hans egen far. Disse produktene har gått i arv og brukes fortsatt i familien"
- Norrøna

Plaggene i seg selv er en investering, barne produktene koster 30% mindre enn de til voksne. Juniorkolleksjonen er fra alderen 8-12 år og som nevnt skal de være så robuste at de skal tåle flere barns bruk.
Hvor mange har ikke måttet kaste barnas klærne etter en sesong?
Uten å nevne hvilke så er det ikke mange ytterplagg som har gått i arv hos mine eldre barn. Noen var veldig slitne etter mye aktiv bruk.
Et merke tålte en barn til, men det var bare såvidt og heldigvis hadde vi to sett.

I disse dager hvor det er så mye bruk og kast er det fint med plagg som er like fine slik at nestemann kan bruke dem og nestemann der igjen og da går det an å legge litt penger i plaggene. Norrøna er ikke noe du kjøper bare for at du vil ha et bra merke og se kul ut, men du kjøper det for at du vil ha god kvalitet, bra merke og se kul ut, he he og derfor kan brukes igjen og igjen.

Da er det bare for oss å dra til fjells og være gode og varme i Norrøna.
Tiden vil vise om dere ser meg klatrende i et tre eller hoppende ned min egen høyde,
Små sjanser for det!!! - men ut skal vi

fredag 10. oktober 2014

Meny uke 42

Det er viktig å spise variert og å få satt opp en meny uten å måtte planlegge så mye selv er ganske greit. Menyen for denne uken er en blanding av forskjellige matgrupper.

MANDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2012/01/woket-kylling-og-grnnsaker-med.html

TIRSDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2012/04/thai-fiskekaker-med-mangoris.html

ONSDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2013/03/kremet-tomatsuppe-med-basilikum.html

TORSDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2013/09/kremet-pasta-carbonara-uten-flte.html

FREDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2013/02/en-deig-3-retter-hvit-pizza-salat-med.html

LØRDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2012/01/kebabmarinert-svinekjtt-og-couscous.html

SØNDAG
http://lizasmatverden.blogspot.no/2014/02/bibringe-med-rotfrukter-og-grnnebnner.html

KAKE
http://lizasmatverden.blogspot.no/2012/08/epleterter-med-vaniljekrem-og-calvados.html

SMÅKAKER

tirsdag 7. oktober 2014

Vegetarburgere med rødbeter og ridderost

For en liten stund siden så jeg et program som eter Diners, Drive-ins and Dives
hvor de var et sted som laget vegetarburgere med blant annet som burgeren.
Jeg synes det så veldig godt ut, men ville ha litt mer en bare rødbeter.
Jeg laget noen burgere basert på en falafeloppskrift, men med champignonger.

Oppskrift til 4-6 personer

søndag 5. oktober 2014

Chocolate cookies med kokosflak

Chocolatechip cookies er en av favorittene i denne familien, vi bakte denne type småkake ofte før, men sukker er noe jeg må passe meg for så da blir det ikke så ofte. Disse kakene bakte vi fordi Veslemor ønsket seg slike kaker i da.

Ingredienser
Dette er en stor deig, jeg får fylt 6 brett med 9 kaker på hvert brett.

fredag 3. oktober 2014

Meny for uke 41

Nå begynner det å bli en del oppskrifter på bloggen og jeg har blitt spurt om jeg ikke kan foreslå ukemenyer, jeg gjorde et lite forsøk for lenge siden, men tenker at nå har jeg nok til å holde den fanen flytende.

Mitt menyforslag for uke 41
Denne uken har jeg satt sammen litt forskjellig, bade billig og litt dyrere og håper dere synes den er bra. Noen av bildene er fra tidlig bloggtid og der for ikke så veldig bra, men oppskriftene er det ikke noe i veien med.

http://lizasmatverden.blogspot.no/2012/01/kylling-og-kikertkaker.html

http://lizasoppskrifter.blogspot.no/2014/09/squash-og-hummersalat-med-marinarasaus.html

http://lizasmatverden.blogspot.no/2014/04/hjemmelaget-blomkalsuppe-med-baconbiter.html

http://lizasmatverden.blogspot.no/2012/12/laks-med-spinat-sopp-og-pistasjntter.html

http://lizasmatverden.blogspot.no/2012/01/tacosalat.html

LØRDAG
Kyllingburger
http://lizasmatverden.blogspot.no/2012/03/kyllingburger.html

SØNDAG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...