fredag 23. mai 2014

Chiagrøt

Denne godsaken kan du ha til frokost, som snack eller dessert. Det fine er at den er sunn med masse Omega-3 samtidig laktosefri og bedre for diabetikere siden jeg har brukt agave sirup som søtningsmiddel. Har du ikke det kan du bruke lønnesirup, men den har ikke like lav glykemisk indeks som agavesirupen
HER er det en wikipedia lenke om chiafrøene
HER er det en lenke om agavesirupen

4-6 personer kommer an på porsjonene du serverer.

tirsdag 20. mai 2014

Minipai med asparges

Disse super enkle paiene er lett å lage, jeg har brukt ferdig små terteletter og fylt med eggestand.
Noen ganger når jeg ikke får slike bunner som avbildet så bruker jeg terteskjellene du får kjøpt i daglivarebutikken.

Du trenger:

fredag 16. mai 2014

Forslag til 17. mai retter 2014


17. Mai er vi så glad i, moro vi har fra morgen til kveld!
Mat med familie og venner er en del av moroa denne dagen, foruten å se sine de håpefulle i barnetog og for meg i år russetog.

Litt sent men her kommer det noen forslag på retter, desserter og kaker som man kan diske opp til på den store dagen.

          

          

         

         

Sjokoladekake uten mel
Flaggkake
Trifle med Nýr

Hurra for grunnloven den er 200 år i år!!!

tirsdag 13. mai 2014

Pannekaker med Solegg

Da jeg kom hjem fra en kort men morsom tur nord på fant jeg denne brosjyren fra Prior i postkassen. Jeg og noen andre bloggere har bidratt med en oppskrift hver hvor vi bruker egg som en av ingrediensene. Heftet kommer til en butikk i nærheten av deg i disse dager.
Jeg ble litt sulten av å se og tenke på alle de deilige oppskriftene, for etter endt fotografering fikk vi smake på godsakene:)
Heldigvis hadde jeg vært i butikken rett før jeg reiste til Bodø og hadde egg i hus og noen få andre ingredienser så jeg laget en haug med pannekaker.

mandag 12. mai 2014

Ombre og piñata bløtkake

Hastverk er lastverk sies det og denne kaken ble laget under slike omstendigheter, derfor er bildene ikke så bra og siden jeg skulle lage den på maks 3 timer, så ble det ikke tid til noe fotografering underveis. 
Jeg hadde takket ja til å bake en kake til den nest siste Hele norge baker episoden og hadde glemt at jeg skulle bake den, da jeg en dag fikk en mail om å lage en kake med en overraskelse inni.
Det ble denne kaken som er laget med sukkerbrødbase hvor jeg har brukt egg til å farge de forskjellige lagene. Det midterste laget er vanlig sukkerbrød, de andre er laget med en angelfood cake som base.

søndag 11. mai 2014

17. mai bringebær og blåbærkake.


Denne kaken er med i Opplysningskontoret for brød og korn sin Grunlovskake konkurranse.
Har dere lyst til å stemme på den kan dere gå inn HER og stemme, det er kake nr. 1

Jeg har laget en lignende kake tidligere med en redvelvetkake oppskrift. Denne gangen har jeg brykt bringebær- og blåbærsyltetøy og litt ekstra farge for å få til riktig flaggfarger ellers hadde den blitt rosa og lilla.

Bringebær- og blåbærkake.


søndag 4. mai 2014

Deilige lefser med smør sukker og kanel

Lefser lærte jeg å lage da jeg bodde på vestlandet for snart 20 år siden, "nabu kånå" sytes det var kjekt at jeg var interessert i den slags bakst og viste meg forskjellige oppskrifter.
Jeg har googlet litt for å se hva slags andre oppskrifter som finnes rundt om kring og de fleste er vel like med små variasjoner på ingrediensene. Jeg kan huske å ha kjøpt noen på Røros en gang med gjeitemelk, men det har ikke jeg brukt. En annen ting er at oppskriftene har gått i arv gjennom generasjoner hvor bestemødre, mødre har lært opp den yngre generasjon. Leste et sted hvor bestemor satte pris på arbeidsomheten til den nye kona til barnebarnet og foræret henne å lære å bake lefser.
Jeg ville nok ikke vært en god bondekone- Her jobbes det i rykk og napp og når det trengs, men er veldig glad i å lage mat, jeg liker mine late dager;)

Dette gir ca. 10 leiver på 40 cm i diameter og omtrent 1 mm tykke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...