Sider

tirsdag 22. april 2014

Hjemmelagde gullfisker-ostekjeks

Så gjennom gamle ting og fant denne oppskriften fra tiden jeg bodde i USA.
Jeg har aldri forsøkt å lage den selv, for en av mine amerikanske venninner laget disse titt og ofte og jeg laget mine ting. Ikke vits å konkurrere om å lage ting best, men jeg fikk oppskriften så jeg kunne lage den senere og den har gått i glemmeboken helt, men nå har jeg laget den. Dete er en form for mørdeig men istedenfor å bruke smør bruker du ost Noe smør er det,  men ikke så mye som i en mørdeig.


225 g cheddar 
4 ss smør
2,5 dl hvetemel
3/4 ts salt
2 ss kaldt vann

Riv osten og kjør alt utenom vannet i en foodprosessor til ingrediensene ser ut som grov sand.
Ha i 1 og 1 ss vann mens du kjører foodprosessoren. deigen skal begynne å klumpe seg sammen.
Pakk deigen i plastfolie og sett den i kjøleskapet 1 ca. 30 minutter.
Kjevle deigen tynt, kutt ut figurene/formene du ønsker. Jeg har laget meg en liten fiske form:)

Legg dem på en bakeplate med bakepapir og sett de midt i ovnen på 180 C i ca. 15 minutter eller til de er gylne(oranseje) og sprø
Ta kjeksene ut av ovnen og la dem avkjøle seg i en sil eller rist.
For å få mest ut av deigen og for minst arbeide så synes jeg å lage ruter er best.
Det er nok enklere å kjøpe snacks, men hvis du tenker på energien du har brukt på å lage disse, da kan du ha litt god samvittighet når du koser deg med godbitene.



2 kommentarer:

  1. Yummy! Disse så supergode ut. Bodde selv i Usa for fire år siden. Elsket disse. Disse skal definitivt lages. Du er så flink! God sommer til deg og dine :)
    Klem Ingrid Victoria

    SvarSlett
  2. Yummy! Bodde selv i USA for fire år siden, loved these. Du er supeflink! Tusen take for at du deler flotte oppskrifter. God summer til deg og dine.
    Klem Ingrid Victoria.

    SvarSlett