tirsdag 22. mai 2012

Megasaftig kylling med eplejuice og soyasaus

Denne oppskriften fant vi i kokeboken Ingen røyk uten grill av Graig Whitson.
I dag var det så herlig at vi bare måtte sitte under epletærne og spise. Dette er min favorittplass om våren når trærne blomstrer og det er ikke lenge igjen før blomstene forsvinner, så en må benytte seg av anledningen.

Jeg har brukt kylling innerfileter.
Til marinaden trenger du og jeg har gjort litt om på den i forhold til boken.
5 dl eplejuice
1 dl brunt sukker
1 dl soyasaus
1 ss kvernet svart pepper
6 presset  fedd hvitløk
og kylling kjøtt tilsvarende 6 kyllingbryst.

Bland sammen marinaden og ha kyllingen i.
Jeg griller raskt på høy varme på begge sider og så slår jeg av den midterste brenneren og lar kyllingen stå og godgjøre seg. Disse ble gjennomstekte på ca. 10 minutter.

Marinaden som ble til overs kokte jeg inn til halv mengde og hadde i litt maizenna for å tykne sausen.

Til dette laget jeg en salat med

1 dl quinoa frø som jeg kokte opp
1 pk  hjertesalat(2 pk) strimlet
1/2 potte persille grovhakkes
1 pakke bacon sprøstekes og hakkes
2 epler skåret i terninger
1/2 slageagurk  skåret i terninger
1 liten løk skåret i ringer
Salat og kylling biter til minstemann :)
HER kan dere se mer av middagen ute

mandag 21. mai 2012

Tomat og gulrotsuppe med egg

Tomatsuppe er en av de enkleste suppene man kan lage og det tar ikke lenger tid ennå koke opp en suppe, bortsett fra at det er litt mer å gjøre.
Jeg hadde masse tomater i kjøleskapet som begynte å se litt slappe ut så derfor tomat suppe i dag og dessuten hadde Mini mast lenge om vi ikke kunne ha det en dag.

søndag 20. mai 2012

Grillet and med pixie dust

I dag ble det middag på terrassen, andre gangen i år:) denne gangen kunne vi nyte været og sitte ganske tynnkledd, yay.

Jeg har forelsket meg i denne grillrubben Pixie Dust fra DennyMikes, all purpose magic mojo står det på boksen:) Smaken minner meg om krydderet som er på amerikanske bbqpotetgull
Jeg gned andebrystene med dette krydderet og lot det stå litt på kjøkkenbenkenfor å bli romtemperert før jeg grillet.

1/2-1 andebryst pr person.
Grillrubb
Bbgsaus

Grønnebønner


4 passestore poteter
2 gulrøtter
1 løk
1 persillerot
Sellerirot mengde tilsvarende 1 persillerot
fløte
1-2 ss smør
salt

Kutt alt opp i terninger og kok opp i usaltet vann. Når grønnsakene er møre, heller du av vannet og tilsetter smør og fløte. Hell fløten i litt og litt slik at du får den konsistensen du vil ha og blir den for bløt så dryss i litt  ferdig potetmosflak. Salte og pepre etter smak

Jeg grillet rask på direktevarme for å gi kjøttet stekeskorpe, først skinnsiden ned og så på indirektevarme for å godgjøre anden, maks 10 minutter. La anden hvile og og kjær opp. Ved å grille den på indirekte varme så tar det ikke fyr under når fettet treffer varmen, and er ganske fett og det flammer fort opp om en ikke er forsiktig med hvor man plasserer den på grillen, jeg griller på gassgrill.

Serverte med smørstekte grønne bønner til, rotfrukt stuing og bbq saus.

lørdag 19. mai 2012

Matbloggsentralens utfordring

Mitt bidrag til matbloggsentralens 17. Mai utfordring er denne Føyelskaken
Hvis dere har lyst til å stemme på den, kan dere gå inn her eller trykk på bildet så kommer dere til utfordringen,
det er bidrag nr 65 :)

På forhånd takk
Klem

fredag 18. mai 2012

BBQ pork sliders

Jeg må nok innrømme at jeg blir litt påvirket av reklame og da vi så siste Rema reklamen sa min mann at bbq pork sliders så godt ut og da måtte vi prøve.
Jeg synes det manglet litt smak så jeg krydret med litt pixi dust fra DennyMikes og da ble det bra, jeg kunne sikkert ha brukt litt bbq saus også men da hadde det bare smakt bbq saus.
Ingen oppskrift denne gangen.

onsdag 16. mai 2012

17. Mai fløyelskake

Mini feirer 17. Mai i barnehagen i dag og jente mammaene har i oppgave å bake kake.
Jeg synes regnbuekakene jeg har laget tidligere er morsomme og feststemte, så jeg bestemte meg for å bake en flagg kake basert på red velvet cake. Jeg har bakt 3 kaker en for i dag, en til i morgen og  den over for å vise hvordan den ser ut innvendig, jeg kan jo ikke skjære i barnehagen sin eller morgendagens:)

tirsdag 15. mai 2012

Laks og asparges

Middagen i dag ble sen, vi måtte ta en tur på banen og se tredjemann spille kamp og før jeg dro bort tilberedte jeg denne fisken og bakte i ovnen på 100 grader celsius i 1 time.
Siden sesongen er kort og siden de smaker helt nydelig måtte vi ha lokale asparges igjen.

mandag 14. mai 2012

Gratinert hummer med pesto og asparges

Mamma kom til lunsj i dag, så da tilberedte jeg dette til oss.
Veldig enkelt

Quiltemønster på cupcakes

En av leserene la igjen en kommentar i hverdagsbloggen og lurte på hvordan jeg dekorerte den lille kaken jeg laget til min datters 17 årsdag. Jeg er ikke vond å be så da laget jeg to eksempler, 1 med fondant og en med marsipan, dette er ikke noe oppskrifts innlegg bare dekorering. Jeg har brult sukkerbrød som jeg har hatt i formene, men du kan også bake ferdig cupcakesene i formene om du vil. Man tager det man haver eller gjør som du vil :)


Først så kjevler du marsipan eller fondant og skjærer til ønsket størelse lokk
Så lager du spor på lokket, du må ikke bruke dette merket, det finnes sysaker som man bruker til å prege mønster som ligner og du kan bruke pizza hjul, bare husk å være lett på hånden så du ikke går i gjennom .
takkete eller heltrukken for to forskjellige effekter.
Har på glasur på cupcaken
 legger på lokket
og dytter forsiktig rundt
to cupkakes i form klar til å decoreres, i dag har jeg brukt glusose sirup til å lime på perlene, men det finnes et lim som du får kjøpt hos Cacas se HER som jeg normalt bruker, men er nå tom. Forskjellen er at med sirup må du være forsiktig å ikke få tråder når sirupen strekker seg for da blir ikke lokket noe fint.
Jeg bruker en grill pinne eller pensel og legger litt sirup i kryssene
så legger jeg ønsket pynt på.
Jeg har brukt små strøsselperler og vanlig størelse pynteperler.

Håper dette hjelper til du selv skal lage cupcakes med quiltemønster:)




søndag 13. mai 2012

Stekt vårfagerhatt

Jeg synes det er gøy å sanke mat å finne herligheter i naturen som jeg kan bruke i matlagingen og noen ganger kan jeg gå helt bananas også. En høst for noen år siden fotalte min manns tante meg at de hadde vært på hytta si og plukket masse multer, det var fremdeles mange multer igjen da de dro hjem igjen. Jeg tok en rask avgjørelse og kjørte 4 timer med eldstemann opp til hytta og vi plukket i 4 timer og kjørte tilbake med flere liter med multer:)

I en ring på ca. 2 meter i diameter vokser denne soppen Vårfagerhatt i hagen, den er en god matsopp og jeg synes den er best å bare smørsteke.
Så mye har jeg sanket og de største hattene er på ca. 10 cm i diameter, så det er en god del sopp.
Deilig å finne slike herligheter i hagen uten å måtte gjøre så mye for å få noe godt :)

Jeg kuttet opp soppen i biter og stekte de i pannen med godt smør, saltet og pepret og serverte dette som tilbehør til maten.

Fersk kremost


Jeg har forsøkt meg på kremost denne gangen med flløte og ikke bare hel melk som sist, HER er innlegget
Det er vår så jeg har hatt muligheten til å bruke urter fra hagen, mannen ble sendt ut til Mors tidlig i dag slik at vi hadde ferskt brød til frokost, det var fremdeles varmt da han kom hjem med det.

lørdag 12. mai 2012

Melk.no kurven

For en liten stund siden fikk jeg denne termokurven med masse herlige frokost produkter og barna jublet da de så Sjokolademelken fra Q meierier, for det er noe vi aldri kjøper. Sjokomelken forsvant først, så baconosten , Gudbransdalsosten får mormor det er hun som liker sånt, ellers var det en fin og variert kurv.

Frokost er et viktig måltid og spise riktig er viktig for å kunne konsentrere seg og komme gjennom dagen med energien på topp

Test din frokost her

Jeg forsøker å spise sunt og jeg tror sunt er "alt med måte", mager kost har jeg ikke tro på, ved å bare spise fettredusert mat så går en glipp mye næringsstoff som er bra for oss. Spis naturlig, det er det jeg mener og skal en slanke seg så er det kalorier inn og kalorier ut, det finnes ikke noe enkel måte å slanke seg på. Har du spist 1000 kalorier for mye, ja da må du få de ut og trening er en fin måte. Det å endre kostholdet er en fin start og jeg mener det er lov å skjeie ut en gang i blant og da må jeg sitere Rolv Wesenlund en gang til
"Det er ikke hva du putter i deg mellom Jul og Nyttår, men hva du spiser mellom Nyttår og Jul" noe i den duren der. Noen av dere tenker at jeg ikke vet hva jeg snakker om, men det gjør jeg. For ikke lenge siden veide jeg på det meste 96 kilo og jeg er 160 cm høy, jeg har klart å få av meg over 30 kilo og det var en lang og hard kamp. Jeg poster ikke innleggene her med før og etter bilder, men for de som vil kan de gå inn på Lizas verden og lete for der er det et bilde av meg i badetøy hvor jeg er litt under 90 kilo. For de av dere som leser bloggen jevnlig ser at jeg ikke holder igjen på fett og annet snacks, men det burde være naturlige ingredienser og som dere sikkert har lagt merke til så spiser vi ferdig mat og halvfabrikata også.

Men vi tror på fysisk fostring,
trykk her så kommer du til et lite innlegg om hva vi har gjort.
Mini er en liten treningsnarkoman, neida hun er fire og vil være med på alt det de andre gjør og her løper Største storebror og er nødt til å se på Kaptein Sabeltann med Mini som såvidt rekker over elipsemaskinen. Vi måtte la henne holde på der ellers ble det leven og hun insisterer på å løpe på tredemøllen sammen.

fredag 11. mai 2012

Jeløy asparges

Er det en grønnsak jeg virkelig er glad i så er det disse grønnsakene her, kortreist er de også de dyrkes så og si rett rundt hjørne.
Førstegangen jeg stiftet bekjentskap med disse er for ca 10 år siden om ikke lenger, jeg  husker ikke helt.
En dag vi kjørte til hytta la jeg merke til en liten bod på gården Skallerød som jeg ikke hadde sett før, jeg ble nysgjerrig og fikk mannen min til å stoppe. I en kasse  stod det mange bunter med asparges en kunne kjøpe og så skulle man bare legge pengene i en krukke. Aspargesene var på størelse med de vi i dag kjøper som kommer i svarte plastbrett, slanke og lysegrønne. Vi tilberedte de enkelt, ga de et raskt oppkok 
Da jeg var innom for ca 2 uker siden var den dessverre tom, håpet jeg kunne bruke noen til matbloggsentralens aspargesutfordring. Etter det jeg har hørt, så fyllesboden så fort de høstes og det er tomt ofte for de er skikkelig populære. Mange reiser langveisfra for å kjøpe de grønne herlighetene.
Øya er fin om sommeren og høsten for her produseres det masse grønnsaker, som nytes av lokale og kunder av Norgesgruppen. Skallerød er en stor leverandør til dem, så det betyr at en god del av grønnsakene vi kjøper på Rema tidlig på sommeren og utover høsten er Norskproduserte.
For de som liker økologisk grønnsaker kan du lese om at ved dyrking av Jeløy aspargesen brukes ikke plantevernmidler HERYAY  aspargesen vår er grønn :)
Her på øya er det tre gårder som samarbeider om produksjonen av herlighetene, Skallerød, Røed og Orkerød gård. Da jeg var innom gartneriet på Røed og tok bilder, var det en god del som var innom bare for å kjøpe asparges.

torsdag 10. mai 2012

Grilling med akevitt

Sjefsdestillatør Halvor Heuch og hans team hos Arcus har utviklet en ny akevitt som både passer til og i sommerens grillretter. Gilde Aquavit Grill er laget etter norske akevittradisjoner, og har inspirert grillkonge Jan Dahdji til å utvikle en rekke nye grilloppskrifter. Tirsdag 8. mai presenterte Heuch og Dahdji resultatet for mat- og drikkeinteresserte på restaurant Grilleriet i Oslo der Jan Dahdji er kjøkkensjef
Jeg er ikke den store akevittdrikkeren, det er mannen som er det, og siden favoritten er Gildes non plus ultra tenkte jeg at jeg måtte sjekke hva dette var for noe.
Forrige gang jeg var invitert på noe lignende var jeg sammen med en av mine lesere og da var det ikke så skremmende å komme og møte mange fremmede mennesker. Denne gangen kom jeg alene sammen med erfarne pressefolk og kjendiser som jeg bare har sett på TV, det var andre bloggere der, med de kjente jeg ikke, bortsett fra en jeg såvidt hadde møtt ved en tidligere anledning. Jeg følte meg litt bortkommen. Når skal jeg ta frem kamera? Kan jeg bare ta bilder? Kan jeg ta et glass og smake på denne drikken? Kanapeene? Skal jeg bare ta en? De ligger på fatet der og er så innbydende.
Så begynte det, og jeg fikk sneket i meg en av kanapeene og puttet den i munnen da Halvor Heuch ønsket velkommen. Han introduserte akevitten, og for meg som ikke drikker så mye og synes akevitt blir for krydret og sterkt, hørte jeg bare "bla,bla,bla". Brødet var sprøtt, så jeg forøkte å tygge rolig så det ikke skulle knase for mye fra min kant og slik at jeg ikke gjøre bort meg, som jeg normalt pleier. Kanapeen var ikke hva jeg trodde det var, jeg trodde egentlig ingen ting, men det viste seg å være fisk.  Da hørte jeg deler av hva han sa: "Grillet sild", ikke som sild fra hans barndom som lå på tønner og bare var salt. Jeg skal si meg enig, det var en lett saltet sildesmak, litt som en god kaviar og avrundet med jordskokkpuree og ramsløk, overaskende god.
Foto: Nadin Martinuzzi /Kraft byrå
Jeg fikk et glass i hånden og jeg tok en for høflighets skyld, jeg luktet forsiktig på innholdet, ikke så verst, smakte forsiktig, og wow! Da ble jeg bevisst det som hadde blitt sagt
"Gyllen akevitt med dufttoner av sitrus, hylleblomst, karve og vanilje. Smaken er fyldig og avrundet og trekker frem duftkomponentene. Passer til grillmat og er best servert romtemperert". Denne akevitten hadde en sødme jeg aldri har smakt i en akevitt(Som nevnt tidligere, ikke smakt på så mange, men noen) og jeg tror nok at jeg kan drikke denne til grillmaten, og vil nok servere den i løpet av sommeren.

– Denne milde og sødmefulle akevitten passer både som ingrediens og tilbehør til grillmaten. Bruk den i grilloljen og i grillsauser. Ja, til og med i hjemmelaget iskrem fungerer den godt, sier Dahdji.

Under denne seansen, så var det noe som tok min oppmerksomhet: lukten fra grillkjøkkenet. Blikket mitt ble trukket dit ofte, det var herlig grillduft av mat som ble grillet. Lukten var en magnet på meg som dro meg inn på kjøkkenet og før jeg visste ord av det, så hadde jeg pirket kokken på skulderen og lurt på om jeg kunne ta bilder på kjøkkenet. Jada, værsågod sa han, og jeg spratt bort og knipset. Dessverre var det dunkelt lys der inne og mine foto ferdigheter er ikke på topp så jeg har vær så heldig å få låne noen bilder
fra Nadin Martinuzzi/Kraft byrå

Bildene under viser rettene vi fikk smake på
Foto: Nadin Martinuzzi /Kraft byrå
Helstekt oksekam
Servert med potetsalat med kapers og olivenolje
isbergsalat med koriander dressing
aspargess, tomater 
og BBQ-saus med bla. akevitt, coca cola og dobbel esspresso
Foto: Nadin Martinuzzi /Kraft byrå
Pattegris
Penslet med honning, urtesalt og pepper
Tomatsalsa med blant annet Harrisa og akevitt
Grillet hvite og grønne aspaarges med olivenolje salt og pepper
og pitabrød
Foto: Nadin Martinuzzi /Kraft byrå
Kyllingbryst
penslet med bla. akevitt, hvitløk og timian
Grillet maiskolbe
Safran og apelsinjuicebraisert fennikel 
Piquillomarmelade
Foto: Nadin Martinuzzi /Kraft byrå

Klippfiskloin
penslet med olje og akevitt
Grillet posjert bacon
Potet écrasé
Foto: Nadin Martinuzzi /Kraft byrå
Akevitt is 
med grillet ananas med banan, chilli og honning
Knekk

Jeg nevnte det i tirsdagens innlegg at dette var bare supergodt, dette er grilling jeg kjenner fra utlandet, her var det ingen skosåler som man kan få andre steder. Som jeg nevnte tidligere også, er mat som dette en av grunnene til at jeg ikke er vegetarianer.

For dere som jevnlig leser min matblogg, så kommer det oppskrifter på alle disse herlighetene.
Jeg må bare ut å shoppe litt og forsøke å finne tilsvarende gode ingredienser og så skal dere se at det blir grilling og oppskrifter bare sola stikker frem igjen. Jeg ser også av oppskriftene at dette må jeg gjøre på dager jeg har god tid for det er ikke noe jeg smeller sammen på kun kort tid, så ha litt tolmodighet :)







Kjøttkaker i brunsaus med potetmos

Dagens middag er tatt med i bloggen for å bli loggført
Jeg skulle egentlig servere fisk i dag og var inne på Mega på Amfi senteret i Moss da jentene plutselig sto foran varmmaten og pekte på kjøttkakene, det er tilbud også sier den eldste, vær så snill det er så lenge siden vi har hatt det.
Så da klarer ikke jeg å si nei. Ferdigmat er "luksus" hos oss ; )

Vi hadde brunsaus, potetmos, tyttebærsyltetøy og ertespirer som grøntfor, det siste gjør at jeg har god samvittighet når vi spiser dette.

Tea Pigs Give away +++

Jeg synes denne teen var fantastisk god og lodder ut 1 pakke med Tea pigs Kamille te og HER kan du lese et tidligere innlegg om Tea pigs
Denne sjokoladen fra Taza følger med
og øreringer med cubic zircon stjerner som kan kjøpes her følger med i premien

Det du må gjøre er 
Kommentere
Følge siden
Linke give awayen på egen side, bruk bilde over
eller
Like FB siden til StiLiMAT HER
Like Lizas matverden FB sideHER

5 lodd tilsammen.

Trekning den 31.5.2012 

onsdag 9. mai 2012

Trøfler, trøfler og asparges

Sen men enkle middag i dag, trøffelpasta. trøffelpølse med asparges fra Jeløy.

Dette er ingrediensene som ble brukt til dagens middag.
Vi kokte pasta 
skar pølsen i tynne skiver
kokte aspargesen i en panne,  la de slik at de dekket bunnet og hadde vann til det så vidt dekket grønnsakene og en god spiseskje smør og lot dette koke opp på høy varme, vannet damper fort bort og så skrur jeg ned varmen og lar aspargesen godgjøre seg i smøret som ligger igjen i pannen.
Dander og server med en god olivenolje, da er det bare å spise:)

tirsdag 8. mai 2012

Grilleriet og Farmors marokkanske kjøttboller

Jeg har vært på Grilleriet i Oslo i dag og fikk prøvesmake utsøkte grillretter.
Barna ble passet på av farmor og fikk hennes hjemmelagde marokkanske kjøttboller(se oppskrift nederst i innlegget) med rester av gårsdagens rotfrukt puré og litt grønt, feldtsalat, solsikkespirer, erteskudd og babyplommetomater.
Hvis noen lurer på hvordan solsikkespirer smaker, så smaker de som gulrøtter av alle ting, kjempegode.

Litt highlight fra dagen min
Mens vi ventet på introduksjon av mat og drikke fikk vi servert grillet sild med jordskokk puree med fersk ramsløk. Grillet sild, er det noen som sikker undrer og noen vil sikkert synes dette er rart, jeg fikk ikke jeg muligheten til å synes at det var merkelig, for jeg hadde puttet en i munnen før den ble introdusert, men den var overaskende god. Den var litt salt som en god kaviar, jordskokk puréen avrundet smaken og ramsløken ga det et lit piff.
Her ser dere litt action på kjøkkenet.
Jeg må innrømme å si at mens akevitten ble introdusert, skled blikket mitt inn på kjøkkenet med jevne mellomrom, for der skjedde det saker, det ble grillet. Herlig grill lukt og os fra ordentlige grillkull,  her ble det ikke brukt briketter eller billig kull som gir sur grill os. Ja, blikket mitt vandret inn på kjøkkenet ofte og jeg kan kjenne lukten ennå :)
Desverre ble ikke alle bildene mine slik som jeg ønsket, det var litt for mørkt i lokalet for mine fotoferdigheter.
Men jeg kan nevne at det ble grillet oksekoteletter, pattegris, livèche kylling, klippfisk og ananas, jeg får vann i munn bare tanken på hva jeg fikk smake i dag. 
Dette var kjempegodt, grillet ananas med is smaksatt med Gildes grillakevitt.
Jeg har ikke smakt grillmat noen steder i norge som smakte som dette, her var maten slik jeg husker fra restaurant besøk i det store utland, oksekoteletten som på de beste brasilianske grillrestaurantene, pattegris som jeg husker fra Hong Kong, kyllingen som jeg har smakt nedover i Europa og klippfisken ingen andre steder enn på Grilleriet, UTROLIG GODT. Når en får mat servert på denne måten og som smaker så godt, er det en grunn til at jeg ikke er vegetarianer. Når anledningen byr seg skal jeg ta med familien til Grilleriet, ihvertfall mannen :)

Det kommer mer om denne dagen med Gildes grill akevitt og Grilleriet, stay tuned ;)

Marokkanske kjøttboller 
Jeg tror oppskrift funnet her, til 4 personer trenger du
0,5 kg oksekjøtt magert, hakket
2 stk løk, finhakket
2 fedd hvitløk
1 bunt(er) persille, hakket
0,5 ts koriander
1 ts paprika
0,5 ts ingefær
0,5 ts kanel
1,5 ts salt 

Saus:
1 boks(er) tomater, flådde
1 liten boks tomatpuré, konsentrert
1 dl vann
1 ts gurkemeie

rotfrukt puré finner du her
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...